Vraćanje na tvorničke postavke

Da biste vratili ESET PROTECT virtualni uređaj u izvorno stanje kao prilikom izvorne instalacije, možete upotrijebiti opciju Vraćanje na tvorničke postavke. Cjelokupna konfiguracija i postavke poništit će se i uklonit će se cijela ESET PROTECT baza podataka.


warning

Preporučujemo vam da napravite sigurnosnu kopiju ESET PROTECT baze podataka prije pokretanja naredbe vraćanja na tvorničke postavke. Vaša će baza podataka biti prazna nakon što izvršite poništavanje.

Vraćanjem na tvorničke postavke vratit će se samo one postavke koje ste promijenili tijekom konfiguracije uređaja ESET PROTECT VA, a ostale će promjene i postavke ostati neizmijenjene. U rijetkim slučajevima vraćanjem na tvorničke postavke izvorno stanje virtualnog uređaja neće se vratiti u potpunosti. Ako imate poteškoća s uređajem ESET PROTECT VA, preporučujemo vam da instalirate novo računalo. Pratite korake da biste proveli nadogradnju/migraciju ili postupak oporavka od katastrofe.

1.Pokrenite način za upravljanje tako da unesete lozinku i dvaput pritisnete Enter. Odaberite Factory reset s pomoću tipki sa strelicama i pritisnite Enter.

factory_reset

2.Pritisnite Enter da biste pokrenuli vraćanje na tvorničke postavke uređaja ESET PROTECT VA ili, u ovom trenutku možete izići u izbornik pritiskom na Ctrl+C.


warning

Kada se pokrene vraćanje na tvorničke postavke, ne upotrebljavajte Ctrl+C jer to može naštetiti vašem virtualnom uređaju.

factory_reset_02


note

Ako se tijekom vraćanja na tvorničke postavke na zaslonu pojave bilo kakve poruke o pogrešci, pokušajte ponovno pokrenuti postupak poništavanja. Ako ponovno pokretanje vraćanja na tvorničke postavke ne pomogne ili ako niste sigurni je li pomoglo, preporučujemo vam da izvršite novu instalaciju. Možete pratiti iste korake navedene za nadogradnju/migraciju ili provesti postupak oporavka od katastrofe.

Vraćanjem na tvorničke postavke provode se sljedeće radnje:

ponovno postavljanje mrežne konfiguracije, svih lozinki i naziva hosta

čišćenje alata Webmin, konfiguracijskih datoteka uređaja, paketa i dnevnika sustava,

uklanjanje svih podataka iz ESET PROTECT baze podataka

poništavanje korisničke lozinke za ESET PROTECT bazu podataka

Kada se ESET PROTECT VA ponovno pokrene, nalazit će se u izvornom stanju kao prilikom izvorne instalacije i moći ćete započeti s njegovom konfiguracijom od početka.


note

Prilagođene promjene ili postavke koje nisu povezane s ESET PROTECT servisom ostat će neizmijenjene.