ESET PROTECT Lozinke za uređaj VA

ESET PROTECT virtualni uređaj upotrebljava nekoliko različitih korisničkih računa. U sljedećoj se tablici objašnjavaju različite vrste računa:

Vrsta računa

Standardna lozinka

Opis i upotreba

Root operacijskog sustava (CentOS)

eraadmin

Ovo je račun koji možete upotrijebiti za prijavu u svoj ESET PROTECT virtualni uređaj. Omogućuje vam pristup konzoli za upravljanje ESET PROTECT virtualnim uređajem i upravljačkom sučelju Webmin te vam omogućuje provedbu vraćanja na tvorničke postavke ili prema potrebi povlačenje baze podataka s drugog servera. Obično će se od vas tražiti da unesete lozinku za virtualno računalo.

Root baze podataka (MySQL)

eraadmin

Ovo je root račun za MySQL server baze podataka. Omogućuje vam provedbu radnji baze podataka kao što je sigurnosno kopiranje ili vraćanje baze podataka. Obično će se od vas tražiti da unesete root lozinku baze podataka.

ESET PROTECT Administrator web konzole

određen tijekom konfiguracije uređaja ESET PROTECT VA

Ova je lozinka važna jer vam omogućuje pristup ESET PROTECT web konzoli.

Standardna lozinka mijenja se tijekom konfiguracije ESET PROTECT virtualnog uređaja. Svi prethodno navedeni računi imat će istu lozinku koju ste odredili tijekom konfiguracije uređaja ESET PROTECT VA. Međutim, svaki se račun može postaviti s različitom lozinkom. Sigurnije je upotrebljavati različite lozinke iako uporaba više lozinki može biti složenija. Bilo bi dobro da pronađete učinkovit način rukovanja s više lozinki za uređaj ESET PROTECT VA da biste spriječili zabunu.


note

Kada instalirate ESET PROTECT virtualni uređaj koji još nije konfiguriran, upotrebljava se ista lozinka eraadmin za sve prethodno navedene račune dok ne promijenite lozinku tijekom konfiguracije ESET PROTECT virtualnog uređaja.

U slučaju da zaboravite lozinku za bilo koji od prethodno navedenih računa, pročitajte poglavlje Kako obnoviti zaboravljenu lozinku za uređaj ESET PROTECT VA.