Upravljačko sučelje Webmin

Webmin je web sučelje treće strane koje pojednostavljuje postupak upravljanja sustavom Linux. Webmin je napisan za osobe koje imaju određeno iskustvo sa sustavom Linux, no nisu upoznate sa svim detaljima administriranja sustava. Omogućuje vam provedbu ovih zadataka jednostavnom upotrebom web sučelja i automatski nadograđuje sve potrebne konfiguracijske datoteke. Time se uvelike olakšava administriranje sustava.

Webmin je dostupan putem web-preglednika i možete se prijaviti na njega s bilo kojeg sustava (klijentsko računalo ili mobilni uređaj) koji je povezan na vašu mrežu. Jednostavnije ga je upotrebljavati preko mreže nego lokalno s pomoću drugih grafičkih konfiguracijskih programa.

Sve najnovije verzije alata Webmin mogu se besplatno distribuirati i mijenjati u komercijalne i nekomercijalne svrhe. Više informacija možete pronaći na web stranicama alata Webmin.


important

Webmin je uključen u vaš ESET PROTECT virtualni uređaj. Da biste ga počeli koristiti, morate ga aktivirati. Koristi se HTTPS-om i radi na portu 10000. IP adresa za Webmin prikazat će se na zaslonu konzole za upravljanje ESET PROTECT VA virtualnim uređajem.

Da biste pristupili alatu Webmin:

Otvorite web preglednik i unesite IP adresu ili naziv hosta instaliranog uređaja ESET PROTECT VA u adresnu traku i upotrijebite port 10000. URL treba biti u sljedećem obliku: https://<host name or IP address>:10000, na primjer, https://10.1.119.162:10000 ili https://esmcva:10000.

Unesite korisničko ime i lozinku:

okorisničko ime glasi root

ostandardna lozinka glasi eraadmin, no ako ste je već promijenili, upotrijebite lozinku koju ste odredili tijekom konfiguracije uređaja ESET PROTECT VA.

webmin_login

Nakon uspješne prijave prikazat će se upravljačka ploča alata Webmin.