ESET PROTECT Konzola za upravljanje virtualnim uređajem

Nakon što uspješno instalirate uređaj ESET PROTECT VA, otvorite prozor terminala virtualnog računala. Vidjet ćete zaslon s osnovnim informacijama uređaja ESET PROTECT VA i njegov status. To je glavni zaslon uređaja ESET PROTECT VA. S tog se mjesta možete prijaviti u konzolu za upravljanje ESET PROTECT virtualnim uređajem (poznatom i kao način za upravljanje) pritiskom tipke Enter na tipkovnici. Da biste ušli u način za upravljanje, unesite lozinku koju ste odredili tijekom konfiguracije uređaja ESET PROTECT VA i dvaput pritisnite Enter. Ako još niste konfigurirali ESET PROTECT virtualni uređaj, možete upotrijebiti standardnu lozinku eraadmin da biste pristupili načinu za upravljanje.

Kada se prijavite u konzolu za upravljanje ESET PROTECT virtualnim uređajem, dostupne su sljedeće stavke konfiguracije/upravljanja:

Postavljanje statičke IP adrese

Aktivacija/deaktivacija daljinskog pristupa

Sigurnosna kopija baze podataka

Vraćanje baze podataka

Poništavanje nakon vraćanja snimke

Povlačenje baze podataka s drugog servera

Promjena lozinke virtualnog računala

Promjena lozinke baze podataka

Ponovno pridruživanje domeni

Konfiguriranje domene

Vraćanje na tvorničke postavke


important

Prisutnost prethodno navedenih stavki može se razlikovati ovisno o fazi implementacije uređaja ESET PROTECT VA i vrsti konfiguriranog uređaja.

Ponovno pokretanje sustava – ako želite ponovno pokrenuti uređaj ESET PROTECT VA

Isključivanje sustava – ako želite isključiti uređaj ESET PROTECT VA

Zaključavanje zaslona – trebali biste zaključati zaslon kako biste spriječili druge ljude da se koriste vašim uređajem ESET PROTECT VA i pristupaju njegovim datotekama. Zaslon možete zaključati i na brži način koristeći se tipkom Esc. Način za upravljanje zatvorit će se i vidjet ćete glavni zaslon uređaja ESET PROTECT VA.

Izlaz na terminal – upotrijebite ako želite pristupiti terminalu operacijskog sustava. Time se zatvara konzola za upravljanje ESET PROTECT virtualnim uređajem i ulazi u terminal. Da biste izašli iz terminala i vratili se na glavni zaslon ESET PROTECT virtualnog uređaja, unesite exit i pritisnite tipku Enter (možete upotrijebiti i naredbu logout koja ima isti učinak).