Konfiguriranje domene

Ako postupak pridruživanja domeni ne uspije, obično se radi o neispravnoj konfiguraciji datoteka uređaja ESET PROTECT VA. Configure Domain omogućuje vam da promijenite konfiguracijske datoteke kako biste uključili postavke specifične za svoje okruženje. Dostupne su sljedeće vrste certifikacijskih datoteka:

Naziv datoteke

Opis

/etc/hosts

Datoteka Hosts treba se ispravno mapirati na naziv i IP adresu vašeg kontrolera domene.

/etc/krb5.conf

Konfiguracijska datoteka Kerberos treba se ispravno generirati. Provjerite radi li kinit <user-from-domain>.

/etc/ntp.conf

Konfiguracijska datoteka NTP treba sadržavati zapis za redovite nadogradnje vremena u odnosu na kontroler domene.

/etc/samba/smb.conf

Konfiguracijska datoteka Samba treba se ispravno generirati.

Te su datoteke unaprijed konfigurirane i potrebno ih je minimalno promijeniti prilikom navođenja naziva domene, na primjer, ili naziva domenskog kontrolera, naziva DNS servera itd.

1.Pokrenite način za upravljanje tako da unesete lozinku i dvaput pritisnete Enter. Odaberite Configure domain s pomoću tipki sa strelicama i pritisnite Enter.


note

Ovo je napredan postupak koji preporučujemo samo naprednim administratorima.

configure_domain

2.Pritisnite Enter da biste uredili prvu konfiguracijsku datoteku.

3.Pritisnite Ctrl+X da biste zatvorili program za uređivanje teksta. Pojavit će se upit da spremite promjene. Pritisnite Y za njihovo spremanje ili N za odbacivanje. Ako niste unijeli nikakve promjene, program za uređivanje teksta jednostavno će se zatvoriti. Ako želite unijeti dodatne promjene, ne upotrebljavajte Ctrl+X nego pritisnite Ctrl+C da biste odustali i vratili se u program za uređivanje teksta. Pogledajte ovaj članak u bazi znanja da biste vidjeli primjere kako urediti konfiguracijske datoteke.


note

Pogledajte /root/help-with-domain.txt na uređaju ESET PROTECT VA. Najlakši je način potražiti help-with-domain.txt uporabom upravitelja datoteka Webmin. Umjesto toga možete upotrijebiti naredbu nano help-with-domain.txt da biste prikazali datoteku pomoći.

Ako niste upoznati sa sustavom Linux i terminalom, možete konfigurirati vezu s domenom (Kerberos, NTP ili mrežne postavke putem mogućnosti Dijeljenje datoteka putem modula Samba sa sustavom Windows) s pomoću alata Webmin.

4.Nakon što dovršite konfiguraciju domene, odaberite Ponovno pridruživanje domeni i upišite ime i lozinku administratora za vezu s domenom.