ESET-ova online pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Aktivnost

U ovom odjeljku možete pregledati ili preuzeti sljedeće:

geografsku IP lokaciju uređaja

fotografije s web kamere uređaja

snimke zaslona svoje radne površine


important

Imajte na umu da, ako se uređaj ne može povezati s internetom, dohvaćanje podataka nije moguće. Preporučujemo da aktivirate obavijesti na kartici Postavke.

Provjerite radi li Anti-Theft na vašem uređaju

Možete pokrenuti testiranje da biste vidjeli što se trenutačno događa na uređaju:

1.Kliknite Pokreni testiranje kako biste ispitali funkcionalnost programa ESET Anti-Theft na uređaju.

2.Nakon nekoliko minuta od vas će se tražiti da potvrdite snimanje snimke zaslona i stvaranje dnevnika o lokaciji u programu ESET Mobile Security, ESET Internet Security ili ESET Smart Security Premium.

3.Program ESET Anti-Theft pokrenut će testiranje i prikupit će prethodno navedene podatke. Također ćete primiti obavijest putem e-pošte o prikupljenim fotografijama i snimkama zaslona.

4.Kada se podaci prikupe, kliknite Preuzmi aktivnost da biste preuzeli arhivu, uključujući sve slike, snimke zaslona i informacije o lokacijama koje su dostupne za vaš uređaj.

Podaci dostupni putem funkcije ESET Anti-Theft u programu ESET HOME

Ovdje možete pregledati snimke zaslona i slike s web kamere preuzete s uređaja. Ispod svake slike se prikazuju datum i vrijeme stvaranja te ikone pomoću kojih možete označiti sliku kao važnu ili je ukloniti.

Informacije koje prikupljamo i način na koji ih koristimo

Sve informacije prikupljene iz vašeg uređaja bit će sigurno pohranjene na serverima tvrtke ESET.

Tvrtka ESET prikuplja informacije u svrhu razvoja, personalizacije servisa te za korisničku podršku. Tvrtka ESET poduzima sve odgovarajuće mjere za zaštitu i smanjenje rizika od neovlaštenog pristupa vašim osobnim podacima, njihove zloupotrebe ili netočnosti. Da biste saznali više o informacijama koje prikupljamo i kako ih upotrebljavamo, pogledajte naša Pravila privatnosti.