ESET-ova online pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Postavke

U ovom odjeljku možete učiniti sljedeće:

Promijeniti naziv uređaja

Dodijeliti uređaju ikonu za bolju vizualnu identifikaciju

Promijeniti interval skeniranja za izgubljeni uređaj

Odabrati aktivne poruke obavijesti

Stanje fantomskog računa – fantomski račun se ne stvara prema standardnim postavkama. Kliknite Stvori i upišite ispravan naziv fantomskog Windows računa. Ova je opcija dostupna samo za uređaje sa sustavom Windows.

Interval skeniranja – kada je riječ o sumnjivom stanju, ESET Anti-Theft snima snimke zaslona s vaše radne površine ili web kamere i povremeno bilježi geografske podatke.

Obavijest da je uređaj počeo slati podatke o nadzoru – primit ćete obavijest putem e-pošte prvi put kada podaci budu dostupni na kartici Aktivnost. Druge poruke e-pošte neće se slati sve dok izgubljeno stanje ponovno ne postavite na normalno stanje ili obrnuto.

Obavijest o sumnjivom stanju – primit ćete obavijest putem e-pošte kada vaš uređaj prijeđe u Sumnjivo stanje.

Obavijest o isteku izgubljenog stanja – pet dana prije isteka od vas će se zatražiti da produljite razdoblje nadzora putem e-pošte (samo u izgubljenom stanju).

Posljednja poznata lokacija – ESET Anti-Theft sprema lokaciju uređaja kada je baterija pri kraju. Ova opcija je dostupna samo za uređaje sa sustavom Android.

Sigurnosna lozinka – ova je opcija dostupna samo za uređaje sa sustavom Android na kojima su pokrenute starije verzije programa ESET Mobile Security. Sigurnosnu lozinku uređaja možete promijeniti na portalu ESET Anti-Theft.

Otključavanje uređaja – za više informacija pogledajte internetski vodič za korisnike programa ESET Mobile Security.

Isključivanje programa ESET Anti-Theft – ako isključite program ESET Anti-Theft, program ESET Anti-Theft više neće štititi vaš uređaj i nadzor uređaja prestaje. Ako ste već pronašli uređaj i želite upravljati njime, odaberite opciju Nije izgubljen. Ova je opcija dostupna samo za uređaje sa sustavom Android.

Uklanjanje uređaja – ovom se radnjom brišu svi podaci povezani s uređajem. Sve promjene na sustavu klijenta primijenit će se nakon što se sustav prikaže na internetu.