ESET-ova online pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite kategoriju
Odaberite temu

Status

Ako želite prijaviti krađu ili gubitak uređaja, odaberite uređaj i kliknite Moj uređaj je izgubljen.

ANTITHEFT_WEB

Bit će poduzete sljedeće akcije:

Primit ćete obavijest e-pošte da je status vašeg uređaja postavljen na izgubljen.

Kada se izgubljeno računalo ili uređaj poveže s internetom, ESET Internet Security, ESET Smart Security Premium ili ESET Mobile Security bilježit će informacije u redovitim intervalima. Te se informacije mogu pregledati na kartici Aktivnost.

Izgubljeni uređaj automatski će se ponovno pokrenuti nekoliko minuta nakon povezivanja na internet.

Ako fantomski Windows račun postoji, uređaj će upotrebljavati taj račun kao standardni račun i automatski će se prijaviti na njega. Time se ljude sprječava od prijavljivanja u druge korisničke račune ili pristupanja korisničkim podacima.


note

Kliknite Pokreni testiranje da biste simulirati aktivnosti prikupljanja podataka koje obavlja ESET Anti-Theft kada je uređaj označen kao izgubljen.

Važne preporuke

Da biste izbjegli potencijalnu štetu koju mogu uzrokovati kriminalci, preporučujemo vam da učinite sljedeće:

Pojedinosti o podacima za prijavu na ESET HOME račun zadržite isključivo za sebe – nemojte dijeliti korisničko ime i lozinku koje koristite za prijavu na web sučelje ESET Anti-Theft. Preporučujemo da ne spremate korisničke podatke za prijavu u web-preglednik.

Promijenite lozinku računa e-pošte – osobito ako koristite programe e-pošte kao što su Outlook Express ili Mozilla Thunderbird ili imate pohranjene lozinke web pošte u web pregledniku (npr. lozinka Gmail računa).

Promijenite lozinku za internet bankarstvo i provjerite sumnjive transakcije na bankovnim računima.

Promijenite lozinke za sve društvene mreže – to se prije svega odnosi na društvene mreže kao što su Facebook ili Twitter.

Kliknite Moj uređaj je vraćen da biste uređaj vratili u normalno stanje. Uređaj će se ponovno pokrenuti i vaš uobičajeni korisnički račun ponovno će se aktivirati.


note

Standardno razdoblje nadzora je 14 dana. 5 dana prije isteka primit ćete poruku e-pošte od tvrtke ESET u kojoj će se od vas zatražiti da pregledate status svog uređaja.