Ηλεκτρονική βοήθεια ESET

Αναζήτηση Ελληνικά
Επιλέξτε το θέμα

Επεκτάσεις αρχείων που εξαιρούνται από τον έλεγχο

Οι εξαιρούμενες επεκτάσεις αρχείων αποτελούν μέρος του ThreatSense. Για να ρυθμίσετε τις παραμέτρους των εξαιρούμενων επεκτάσεων αρχείων, κάντε κλικ στο στοιχείο ThreatSense στις Ρυθμίσεις για προχωρημένους για οποιαδήποτε μονάδα που χρησιμοποιεί την τεχνολογία ThreatSense.

Η επέκταση είναι το μέρος του ονόματος ενός αρχείου που διαχωρίζεται από μια τελεία. Η επέκταση καθορίζει τον τύπο και το περιεχόμενο ενός αρχείου. Αυτή η ενότητα των ρυθμίσεων του ThreatSense σάς επιτρέπει να καθορίσετε τους τύπους αρχείων που θα σαρώνονται.


note

Μη συγχέετε την επιλογή με το στοιχείο Εξαιρέσεις διεργασιών, Εξαιρέσεις HIPS ή Εξαιρέσεις αρχείων/φακέλων.

Από προεπιλογή, σαρώνονται όλα τα αρχεία. Στη λίστα αρχείων που εξαιρούνται από τη σάρωση μπορεί να προστεθεί οποιαδήποτε επέκταση.

Η εξαίρεση αρχείων είναι απαραίτητη μερικές φορές αν η σάρωση ορισμένων τύπων αρχείων εμποδίζει τη σωστή εκτέλεση του προγράμματος που χρησιμοποιεί συγκεκριμένες επεκτάσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι καλό να εξαιρούνται οι επεκτάσεις .edb, .eml και .tmp όταν χρησιμοποιούνται διακομιστές Microsoft Exchange.


example

Για να προσθέσετε μια νέα επέκταση στη λίστα, κάντε κλικ στο στοιχείο Προσθήκη. Πληκτρολογήστε την επέκταση στο κενό πεδίο (για παράδειγμα tmp) και κάντε κλικ στο OK. Όταν επιλέγετε Εισαγωγή πολλαπλών τιμών, μπορείτε να προσθέσετε πολλές επεκτάσεις αρχείων διαχωρισμένες με γραμμές, κόμματα ή ερωτηματικά (για παράδειγμα, επιλέξτε Ερωτηματικό από το αναπτυσσόμενο μενού ως διαχωριστικό, και πληκτρολογήστε edb;eml;tmp).

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό σύμβολο ? (Λατινικό ερωτηματικό). Το Λατινικό ερωτηματικό αντιπροσωπεύει οποιοδήποτε σύμβολο (για παράδειγμα ?db).


note

Για να δείτε την ακριβή επέκταση (εάν υπάρχει) ενός αρχείου σε λειτουργικό σύστημα Windows, πρέπει να επιλέξετε το πλαίσιο ελέγχου Επεκτάσεις ονόματος αρχείου στη διαδρομή (καρτέλα) Windows Explorer > Προβολή.