Voorbereiden voor installatie

Er zijn enkele stappen die wij u aanraden uit te voeren bij het voorbereiden van de installatie van het product:

Download het .msi-installatiepakket op de website van ESET nadat u ESET Mail Security hebt gekocht.

Controleer of de server waarop u ESET Mail Security wilt installeren, voldoet aan de systeemvereisten.

Gebruik een beheerdersaccount om u aan te melden bij de server.

Als u een upgrade gaat uitvoeren van een bestaande installatie van ESET Mail Security, raden wij u aan met de functie Instellingen exporteren een back-up van de huidige configuratie te maken.

Verwijder alle antivirussoftware van uw systeem, indien van toepassing. Wij raden aan hiervoor ESET AV Remover te gebruiken. Zie dit Kennisbank-artikel voor een lijst met antivirussoftware van derden die met ESET AV Remover kan worden verwijderd.

Als u installeert ESET Mail Security op Windows Server 2016 adviseert Microsoft om de functies van Windows Defender (Microsoft Defender Antivirus) te verwijderen en uw inschrijving bij Windows Defender ATP te beëindigen, om problemen te voorkomen die worden veroorzaakt als er meerdere antivirusproducten op een machine zijn geïnstalleerd.

Als u ESET Mail Security installeert op Windows Server 2019 of Windows Server 2022, adviseert Microsoft om Windows Defender Antivirus handmatig uit te schakelen. Zo voorkomt u problemen die kunnen ontstaan als er meerdere antivirusproducten op een machine zijn geïnstalleerd.

note

Als er Windows Defender-functies aanwezig zijn op uw Windows Server 2016, 2019 of 2022 tijdens de installatie van ESET Mail Security, worden deze functies uitgeschakeld door ESET Mail Security om beveiligingsconflicten in realtime tussen meerdere antivirusproducten te voorkomen. De Windows Defender-functies worden ook door ESET Mail Security uitgeschakeld elke keer wanneer het system (opnieuw) wordt opgestart.

Er is een uitzondering hierop. Als u een onderdeel zonder het onderdeel Real-timebeveiliging van bestandssysteem installeert, worden de Windows Defender-functies op Windows Server 2016 niet uitgeschakeld.

Voor een compleet overzicht ziet u de matrix van ESET Mail Security-functies en Microsoft Exchange Server-versies en de bijbehorende rollen.

U kunt het aantal postvakken controleren door het hulpprogramma Aantal postvakken uit te voeren. Zie ons kennisbankartikel voor meer informatie. Nadat ESET Mail Security is geïnstalleerd, wordt het huidige aantal postvakken weergegeven onderaan in het venster Controle.

U kunt het ESET Mail Security-installatieprogramma in twee installatiemodi uitvoeren:

Hoofdprogrammavenster: De installatiewizard is de aanbevolen installatiemethode.

Installatie op de achtergrond/zonder toezicht – Afgezien van de installatiewizard kunt u ESET Mail Security ook stil via de opdrachtregel installeren.

Upgraden naar de nieuwste versie – Als u een eerdere versie van ESET Mail Security gebruikt, kunt u een geschikte upgrademethode kiezen.

Nadat u ESET Mail Security hebt geïnstalleerd of geüpgraded, voert u de volgende handelingen uit:

Productactivering

De beschikbaarheid van de activeringsmethoden in het activeringsvenster kan per land verschillen en is afhankelijk van de distributiemethode.

Taken na afloop van de installatie

Zie de lijst met aanbevolen taken die u kunt uitvoeren na een geslaagde installatie van ESET Mail Security.

Algemene instellingen configureren

U kunt ESET Mail Security nauwkeuriger instellen door de geavanceerde instellingen voor elke functie te wijzigen.