Upgraden naar de nieuwste versie

Er worden nieuwe versies van ESET Mail Security uitgebracht om verbeteringen door te voeren of problemen op te lossen die niet kunnen worden opgelost met automatische updates van programmamodules.

Upgrademethoden:

Installatie ongedaan maken / Installeren - Verwijder de oude versie voordat u de nieuwe versie installeert. Download de nieuwste versie van ESET Mail Security. Exporteer instellingen vanuit uw bestaande ESET Mail Security als u de configuratie wilt behouden. Verwijder ESET Mail Security en start de server opnieuw op. Voer een schone installatie uit met het installatieprogramma dat u hebt gedownload. Importeer instellingen om uw configuratie te laden. Wij raden deze procedure aan als u één server hebt waarop ESET Mail Security wordt uitgevoerd.

In-place - Een upgrademethode waarbij u de bestaande versie niet verwijdert, maar de nieuwe ESET Mail Security over de bestaande versie heen installeert.

important

Het is belangrijk dat u geen Windows-updates in de planning hebt op uw server en ook geen herstart in de planning hebt vanwege Windows-updates of om andere redenen. Als u een upgrade probeert uit te voeren met Windows-updates of een herstart in de planning, wordt de bestaande versie van ESET Mail Security mogelijk niet correct verwijderd. Er treden ook problemen op als u besluit de oude versie van ESET Mail Security naderhand handmatig te verwijderen.

note

De server moet opnieuw worden opgestart tijdens het uitvoeren van de upgrade van ESET Mail Security.

Extern: voor gebruik in grote netwerkomgevingen die worden beheerd door ESET PROTECT. Dit is in de basis een schone upgrademethode, maar dan uitgevoerd op afstand. Deze methode is handig als u meerdere servers hebt waarop ESET Mail Security wordt uitgevoerd.

ESET-clusterwizard: kan ook worden gebruikt als upgrademethode. Wij raden deze methode aan bij twee of meer servers met ESET Mail Security. Dit is in de basis een in-place-upgrade, maar dan uitgevoerd via ESET-cluster. Verder kunt u ESET-cluster blijven gebruiken en gebruikmaken van de functies ervan nadat de upgrade eenmaal is voltooid.

Hieronder vindt u de instellingen uit eerdere versies van ESET Mail Security die behouden blijven:

Algemene configuratie van ESET Mail Security.

Instellingen van Antispambeveiliging:

Alle instellingen die gelijk zijn aan die in eerdere versies. Alle nieuwe instellingen gebruiken standaardwaarden.

Vermeldingen op een witte en zwarte lijst.

note

Wanneer u een upgrade van ESET Mail Security hebt uitgevoerd, raden we aan dat u alle instellingen controleert om er zeker van te zijn dat deze correct en volgens uw behoeften zijn geconfigureerd.