Upgrade uitvoeren via ESET-cluster

Door een ESET-cluster te maken kunt u op meerdere servers met een oudere versie van ESET Mail Security een upgrade uitvoeren. Wij raden aan dat u de ESET-clustermethode gebruikt als u twee of meer servers met ESET Mail Security in uw omgeving hebt. Een ander voordeel van deze upgrademethode is dat u het ESET-cluster kunt blijven gebruiken om de ESET Mail Security-configuratie gesynchroniseerd te houden met alle lidknooppunten.

Volg de onderstaande stappen om met deze methode een upgrade uit te voeren:

1.Meld u aan bij een van de servers waarop ESET Mail Security wordt uitgevoerd en voer hierop een upgrade uit door de nieuwste versie te downloaden en over uw bestaande installatie heen te installeren. Volg de stappen voor een normale installatie. De oorspronkelijke configuratie van uw oude ESET Mail Security blijft in zijn geheel behouden tijdens de installatie.

2.Voer de ESET-clusterwizard uit en voeg clusterknooppunten toe (servers met ESET Mail Security waarop u een upgrade wilt uitvoeren). Indien nodig kunt u andere servers toevoegen waarop ESET Mail Security nog niet wordt uitgevoerd (hierop wordt een installatie uitgevoerd). Wij raden aan dat u de standaardinstellingen behoudt wanneer u uw Clusternaam en installatietype opgeeft (zorg ervoor dat Licentie naar knooppunten pushen zonder geactiveerd product is geselecteerd).

3.Controleer het scherm Logbestand van knooppuntcontrole. Hierin staan servers met een oudere versie en dat het product opnieuw wordt geïnstalleerd. ESET Mail Security wordt ook geïnstalleerd op alle toegevoegde servers waarop dit nog niet is geïnstalleerd.

cluster_older_version

4.Het scherm Knooppuntinstallatie en clusteractivering geeft de voortgang van de installatie weer. Wanneer de installatie is voltooid, lijkt het resultaat in grote lijnen hierop:

cluster_install_log_perfect

Als uw netwerk of DNS niet correct is geconfigureerd, ontvangt u mogelijk het foutbericht Kan activeringstoken niet bij de server ophalen. Probeer de ESET-clusterwizard nog een keer uit te voeren. Het cluster wordt hierbij vernietigd en er wordt een nieuw cluster gemaakt (zonder het product opnieuw te installeren) en activering zou deze keer wel succesvol moeten worden voltooid. Als het probleem blijft bestaan, controleer dan uw netwerk- en DNS-instellingen.

cluster_failed_token