Upgrade uitvoeren via ESET PROTECT

Met ESET PROTECT kunt u meerdere servers met een eerdere versie van ESET Mail Security upgraden. Deze methode heeft het voordeel dat een groot aantal servers tegelijkertijd wordt geüpgraded en dat elk exemplaar van ESET Mail Security op dezelfde manier wordt geconfigureerd (als dit gewenst is).

De procedure omvat de volgende fasen:

Upgrade de eerste server handmatig door de nieuwste versie van ESET Mail Security te installeren boven op uw bestaande versie, zodat de configuratie behouden blijft, inclusief regels en meerdere witte lijsten/zwarte lijsten. Deze fase wordt lokaal uitgevoerd op de server waarop ESET Mail Security wordt uitgevoerd.

Configuratie aanvragen van de nieuwe, geüpgradede ESET Mail Security naar versie 7.x en Converteren naar beleid in ESET PROTECT. Het beleid wordt later toegepast op alle geüpgradede servers. Deze fase en de volgende fasen worden op afstand met ESET PROTECT uitgevoerd.

Voer de taak Software verwijderen uit op alle servers waarop de oude versie van ESET Mail Security wordt uitgevoerd.

Voer de taak Software-installatie uit op alle servers waarop u de nieuwste versie van ESET Mail Security wilt hebben.

Wijs configuratiebeleid toe aan alle servers waarop de nieuwste versie van ESET Mail Security wordt uitgevoerd.

Volg de onderstaande instructies om te upgraden via ESET PROTECT

1.Meld u aan bij een van de servers waarop ESET Mail Security wordt uitgevoerd en voer hierop een upgrade uit door de nieuwste versie te downloaden en over uw bestaande installatie heen te installeren. Volg de normale installatiestappen. De oorspronkelijke configuraties van ESET Mail Security blijven behouden tijdens de installatie.

2.Open de ESET PROTECT-webconsole, selecteer een clientcomputer in een statische of dynamische groep en klik op Details weergeven.

3.Selecteer het tabblad Configuratie en klik op de knop Configuratie aanvragen om de configuraties van uw beheerde product te verzamelen. Dit proces kan even duren. Wanneer de nieuwste configuratie in de lijst wordt weergegeven, klikt u op Beveiligingsproduct en kiest u Configuratie openen.

4.Maak een configuratiebeleid door te klikken op de knop Converteren naar beleid. Geef de Naam voor een nieuw beleid op en klik op Voltooien.

5.Selecteren Clienttaken en kies de taak Software verwijderen. Wij raden aan dat u bij het maken van de verwijdertaak aangeeft dat u de server na het verwijderen opnieuw wilt opstarten door het selectievakje Automatisch opnieuw opstarten indien nodig in te schakelen. Wanneer u de taak hebt gemaakt, voegt u alle gewenste doelcomputers toe die u wilt verwijderen.

6.Zorg dat ESET Mail Security van alle doelen wordt verwijderd.

7.Maak de taak Software installeren om de nieuwste versie van ESET Mail Security op alle gewenste doelen te installeren.

8.Wijs configuratiebeleid toe aan alle servers waarop de nieuwste versie van ESET Mail Security wordt uitgevoerd, idealiter aan een groep.