Installatie in een clusteromgeving

U kunt in ESET Mail Security een clusteromgeving implementeren (bijvoorbeeld in een failovercluster). Wij raden aan dat u ESET Mail Security installeert op een actief knooppunt en de installatie vervolgens opnieuw distribueert op een of meer passieve knooppunten met behulp van de functie ESET Cluster. Afgezien van de installatie fungeert ESET Cluster als replicatie van de ESET Mail Security-configuratie en zorgt voor consistentie tussen clusterknooppunten.