Netværksforbindelsesprofiler

Profiler kan bruges til at styre funktionsmåden i ESET Internet Security-netværksbeskyttelse for specifikke netværksforbindelser. Når du opretter eller redigerer en firewallregel, IDS-regel eller regel til beskyttelse mod brute force-angreb, kan du tildele den til en bestemt profil eller anvende den på alle profiler. Når en profil er aktiv på en netværksforbindelse, gælder kun de globale regler (regler uden en angivet profil) og de regler, der er tildelt til den profil. Du kan oprette flere profiler med forskellige regler tildelt til netværksforbindelser, så du nemt kan ændre funktionsmåden for firewallen.

Du kan konfigurere netværksforbindelsesprofiler og -tildelinger i Avanceret opsætning > Beskyttelser > Beskyttelse af netværksadgang > Beskyttelse af netværksadgang.

Tildeling af netværksforbindelsesprofil – Gør det muligt at vælge, om nyopdagede netværksforbindelser automatisk (vælg Auto i rullemenuen) tildeles en foruddefineret eller brugerdefineret profil baseret på aktiveringsfunktioner, der er konfigureret i netværksforbindelsesprofiler, eller om du vil blive bedt (vælg Spørg i rullemenuen) om at konfigurere netværksbeskyttelse og tildele en profil manuelt, hver gang der registreres en ny netværksforbindelse.

Du kan også manuelt tildele en bestemt netværksforbindelsesprofil i programmets hovedvindue > Opsætning > Netværksbeskyttelse > Netværksforbindelser. Hold markøren over en bestemt netværksforbindelse, og klik på menuikonet three_dots_menu > Rediger for at åbne vinduet Konfigurer netværksbeskyttelse, og vælg en profil.

Netværksforbindelsesprofiler – Klik på Rediger for at tilføje eller redigere netværksforbindelsesprofiler.

Følgende profiler er foruddefinerede og kan ikke redigeres/slettes:

Ja – For godkendte netværk (hjemme- eller kontornetværk). Din computer og delte filer, der er gemt på computeren, er synlige for andre netværksbrugere, og systemressourcer er tilgængelige for andre brugere på netværket (adgang til delte filer og printere er aktiveret, indgående RPC-kommunikation er aktiveret, og deling af fjernskrivebord er tilgængelig). Vi anbefaler, at du bruger denne indstilling, når du skal have adgang til et sikkert lokalt netværk. Denne profil tildeles automatisk til en netværksforbindelse, hvis den er konfigureret som domæne eller privat netværk i Windows.

Offentlig – For ikke-godkendte netværk (offentligt netværk). Filer og mapper på systemet deles ikke med eller er ikke synlige for andre brugere på netværket, og deling af systemressourcer deaktiveres. Vi anbefaler, at du bruger denne indstilling, når du skal have adgang til trådløse netværk. Denne profil tildeles automatisk til en netværksforbindelse, der ikke er konfigureret som domæne eller privat netværk i Windows.

Når netværksforbindelsen skifter til en anden profil, vises der en meddelelse i nederste højre hjørne på skærmen.