Firewallregler

Firewallregler repræsenterer et sæt betingelser, som bruges til en meningsfuld test af netværksforbindelser og alle handlinger, der er knyttet til disse forbindelser. Ved hjælp af regler for firewallen kan du definere den handling, der skal udføres, når de forskellige typer af netværksforbindelser oprettes.

Regler evalueres fra top til bund, og du kan se deres prioritet i den første kolonne. Handlingen for den første matchende regel bruges til de enkelte netværksforbindelser, der evalueres.

Forbindelser kan opdeles i indgående og udgående forbindelser. Indgående forbindelser startes af en fjernenhed, der forsøger at oprette en forbindelse til det lokale system. Udgående forbindelser fungerer omvendt – det lokale system kontakter en fjernenhed.

Hvis der registreres ny ukendt kommunikation, skal du overveje nøje, om du vil tillade eller afvise den. Uønskede, ikke sikrede eller ukendte forbindelser skaber en sikkerhedsrisiko for systemet. Hvis der oprettes en sådan forbindelse, anbefales det, at du er særlig opmærksom på fjernenhed og det program, der forsøger at oprette forbindelse til din computer. Mange infiltrationer forsøger at skaffe sig adgang til og sende private data, eller overføre andre skadelige programmer til værtens arbejdsstationer. Firewallen giver dig mulighed for at registrere og afbryde sådanne forbindelser.

Du kan få vist og redigere firewallregler i Avanceret opsætning > Beskyttelser > Beskyttelse af netværksadgang > Firewall > Regler > Rediger.

Hvis du har mange firewallregler, kan du bruge et filter til kun at få vist bestemte regler. Hvis du vil filtrere firewallregler, skal du klikke på Flere filtre over listen over firewallregler. Du kan filtrere reglerne ud fra følgende kriterier:

Oprindelse

Retning

Handling

Tilgængelighed

Som standard er de foruddefinerede firewallregler skjult. For at få vist alle foruddefinerede regler skal du slå til/fra-knappen ud for Skjul indbyggede (foruddefinerede) regler fra. Du kan deaktivere disse regler, men du kan ikke slette en foruddefineret regel.

note

Klik på søgeikonet ICON_SCAN øverst til højre for at søge efter reglen/reglerne.

Kolonner

Prioritet – Regler evalueres fra top til bund, og du kan se deres prioritet i den første kolonne.

Aktiveret – Viser, om reglen er aktiveret eller deaktiveret. Det tilknyttede afkrydsningsfelt skal være markeret for at aktivere en regel.

Program – Det program, som reglen gælder for.

Retning – Kommunikationens retning (indgående/udgående/begge).

Handling – Viser status for kommunikation (bloker/tillad/spørg).

Navn – Navnet på reglen. ESET-ikonet ICON_HELP_PRODUCT repræsenterer en foruddefineret regel.

Gange anvendt – Samlet antal gange, reglen er blevet anvendt.

Klik på udvidelsesikonet ICON_EXPAND for at få vist regeldetaljerne.

DIALOG_EPFW_APP_TREE_RULES_PAGE

Kontrolelementer

TilføjOpretter en ny regel.

RedigerRedigerer en eksisterende regel.

Slet – Fjern en eksisterende regel.

Kopiér - Opretter en kopi af en valgt regel.

UP_DOWN Top/Op/Ned/Nederst – Her kan du justere prioritetsniveauet for regler (regler køres oppefra og ned).