ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite temu

Nadogradnja

Mogućnosti podešavanja ažuriranja dostupne su u prozoru Napredno podešavanje > Ažuriranje. U ovom odjeljku navode se informacije o izvoru aktualizacije, na primjer aktualizacijski serveri i podaci za autorizaciju za te servere.


important

Da bi se aktualizacije pravilno preuzele, važno je pravilno navesti sve parametre. Ako koristite firewall, provjerite je li programu tvrtke ESET dopuštena komunikacija s internetom (npr. komunikacija putem HTTPS-a).

icon_sectionNadogradnja

Profil nadogradnje koji se trenutačno upotrebljava prikazuje se u padajućem izborniku Odaberite standardni profil nadogradnje.

Da biste stvorili novi profil, pogledajte odjeljak Profili nadogradnje.

Automatsko prebacivanje profila – omogućuje postavljanje profila nadogradnje za određeni profil mrežne veze.

Konfiguriraj obavijesti o nadogradnjama – kliknite gumb Uredi da biste odabrali koje se obavijesti aplikacije prikazuju. Možete odabrati između opcija Prikaži na radnoj površini i/ili Pošalji e-poštom.

Ako imate poteškoća prilikom preuzimanja nadogradnji modula, kliknite Očisti pored stavke Očisti predmemoriju nadogradnje da biste izbrisali privremene datoteke/predmemoriju nadogradnje.

Upozorenja o zastarjelosti alata modula detekcije

Automatski postavi maksimalnu starost modula detekcije – Omogućuje postavljanje maksimalnog vremena (u danima) nakon kojeg će se modul za otkrivanje prijaviti kao zastario. Standardna vrijednost maksimalne starosti modula detekcije (u danima) iznosi 7 dana.

Povrat na prethodno stanje modula

Ako sumnjate da je nova aktualizacija modula za otkrivanje i/ili modula programa nestabilna ili oštećena, možete se vratiti na prethodnu verziju i na određeno vremensko razdoblje deaktivirati aktualizacije.

CONFIG_UPDATE_ROLLBACK

icon_section Profili

Aktualizacijske profile moguće je stvoriti za različite konfiguracije aktualizacije i zadatke. Stvaranje aktualizacijskih profila posebno je korisno za mobilne korisnike kojima je potreban alternativni profil za internetske veze čija se svojstva redovito mijenjaju.

Padajući izbornik Odaberi profil za uređivanje prikazuje trenutačno odabrani profil te je prema standardnim postavkama postavljen na Moj profil.

Da biste stvorili novi profil, kliknite Uredi uz Popis profila, a zatim unesite vlastiti Naziv profila te kliknite Dodaj.

Nadogradnje

Prema standardnim postavkama Vrsta aktualizacije postavljena je na Redovita aktualizacija kako bi se osiguralo automatsko preuzimanje aktualizacijskih datoteka s ESET servera s najmanjim mrežnim prometom. Probni način rada (mogućnost Probni način rada) obuhvaća aktualizacije koje su prošle interno testiranje i koje će uskoro biti općenito dostupne. Ako aktivirate probni način rada, imat ćete pristup najnovijim metodama otkrivanja i popravcima. Međutim, probni način rada možda neće biti dovoljno stabilan cijelo vrijeme i NE PREPORUČUJE se njegovo korištenje na proizvodnim serverima i radnim stanicama gdje se traži maksimalna dostupnost i stabilnost. Odgođena aktualizacija omogućuje aktualizaciju s posebnih aktualizacijskih servera koji sadrže nove verzije baze podataka virusa s odgodom od barem X sati, (tj. baze podataka testirane su u stvarnom okruženju i smatraju se stabilnima).

Aktiviraj optimizaciju isporuke nadogradnji – Kad je ova opcija aktivirana, datoteke nadogradnje mogu se preuzeti iz CDN (mreže za isporuku sadržaja). Ako deaktivirate ovu postavku, može doći do prekida preuzimanja kada su namjenski ESET serveri za nadogradnju preopterećeni. Deaktivacija može biti korisna kad je firewall ograničen samo na pristupanje IP adresama ESET servera za nadogradnju ili kad spajanje s uslugama CDN ne radi.

Pitaj prije preuzimanja nadogradnje – program će prikazati obavijest u kojoj možete potvrditi ili odbiti preuzimanja datoteka nadogradnje. Ako je datoteka za nadogradnju veća od vrijednosti navedene u polju Pitaj ako je datoteka za nadogradnju veća od (kB), program će prikazati upit za potvrdu. Ako je veličina datoteke za nadogradnju postavljena na 0 kB, program će uvijek prikazati upit za potvrdu.

CONFIG_UPDATE_SOURCE

Nadogradnje modula

Opcija Odaberi automatski postavljena je prema standardnim postavkama. Opcija Prilagođeni server mjesto je na kojemu se pohranjuju aktualizacije. Ako upotrebljavate ESET server za nadogradnju, preporučujemo da ostavite odabranu standardnu opciju.

Aktiviraj češće nadogradnje potpisa za otkrivanje – Potpisi za otkrivanje bit će nadograđivani u kraćim intervalima. Deaktivacija ove postavke može negativno utjecati na stopu otkrivanja.

Dopustite nadogradnje modula s izmjenjivog medija – Omogućuje nadogradnju s izmjenjivog medija ako sadrži stvoreni mirror. Kada je odabrana opcija Automatski, nadogradnja će se pokrenuti u pozadini. Ako želite da se prikažu dijaloški okviri za nadogradnju, odaberite stavku Uvijek pitaj.

Kada koristite lokalni HTTP server, poznat i kao mirror, server za nadogradnju treba postaviti na sljedeći način:
http://naziv_računala_ili_njegova_IP_adresa:2221

Kada koristite lokalni HTTP server i SSL – server za nadogradnju treba postaviti na sljedeći način:
https://naziv_računala_ili_njegova_IP_adresa:2221

Kada koristite lokalnu zajedničku mapu – server za nadogradnju treba postaviti na sljedeći način:
\\naziv_računala_ili_njegova_IP_adresa\zajednička_mapa


note

Broj porta HTTP servera naveden u prethodnim primjerima ovisi o tome koji port osluškuje vaš HTTP/HTTPS server.

Nadogradnje programa

Pogledajte Nadogradnje programa.

Opcije veze

Pogledajte Opcije veze.

Mirror za aktualizaciju

Pogledajte Mirror za nadogradnju.