ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite temu

Vraćanje aktualizacije

Ako sumnjate da je nova nadogradnja modula detekcije nestabilna ili oštećena ili da su moduli programa nestabilni ili oštećeni, možete ih vratiti na prethodnu verziju i privremeno deaktivirati nadogradnje. Možete i aktivirati nadogradnje koje ste prethodno deaktivirali i odgodili na neograničeno vrijeme.

ESET Endpoint Security bilježi snimke modula detekcije i modula programa za upotrebu s funkcijom vraćanja na prethodno stanje. Da biste stvorili snimke baze podataka virusa, funkcija Stvori snimke modula mora ostati aktivirana. Kada je aktivirana funkcija Stvori snimke modula, prva snimka stvara se tijekom prve nadogradnje. Sljedeća se stvara nakon 48 sati. U polju Broj lokalno spremljenih snimki naveden je broj spremljenih snimki modula detekcije.


note

Kada se dosegne maksimalna količina snimki (na primjer, tri), najstarija snimka zamjenjuje se novom svakih 48 sati. ESET Endpoint Security vraća modul detekcije i verzije nadogradnji modula programa na najstariju snimku.

Otvorite Napredno podešavanje > Nadogradnja > Nadogradi > Vraćanje modula na prethodno stanje > Vrati na prethodno stanje da biste odabrali vremenski interval iz padajućeg izbornika Trajanje.

DIALOG_UPDATE_ROLLBACK

Odaberite Do otkazivanja da biste odgodili redovne nadogradnje na neodređeno vrijeme dok ručno ne vratite funkciju nadogradnje. Ne preporučujemo odabir te mogućnosti jer predstavlja mogući sigurnosni rizik.

Ako se vrši vraćanje na prethodno stanje, gumb Vrati na prethodno stanje pretvara se u Dopusti nadogradnje. Tijekom vremenskog intervala odabranog iz padajućeg izbornika Obustava nadogradnji nisu dopuštene nadogradnje. Verzija modula detekcije vraćena je na najstariju dostupnu verziju i spremljena je kao snimka u datotečni sustav lokalnog računala.

CONFIG_UPDATE_ROLLBACK


example

Recimo da je broj 22700 najnovija verzija modula detekcije, a verzije 22698 i 22696 spremljene su kao snimke modula detekcije. Verzija 22697 nije dostupna. U ovom primjeru računalo je bilo isključeno tijekom nadogradnje verzije 22697 i pojavila se novija nadogradnja prije nego što je preuzeta verzija 22697. Ako je polje Broj lokalno pohranjenih snimaka postavljeno na 2 i kliknete Vraćanje na prethodno stanje, modul detekcije (uključujući module programa) bit će vraćen na verziju broj 22696. Taj postupak može potrajati. Provjerite je li verzija modula detekcije vraćena na stariju na zaslonu Nadogradnja.