Uppgradera ESET Endpoint Antivirus for macOS version 6 till version 7

important

Efter uppgraderingen från ESET Endpoint Antivirus for macOS version 6 till version 7 återställs ESET Endpoint Antivirus for macOS till standardinställningarna. Detta inkluderar policyer i ESET-hanteringskonsolen.

ESET Endpoint Antivirus for macOS version 7 innehåller många skillnader mot version 6, och några av funktionerna saknas. Innan du bestämmer dig för att uppgradera ESET Endpoint Antivirus for macOS rekommenderar vi att du läser ämnet Jämförelse av version 6 och version 7.

Lokal uppgradering

Uppgradera via kommandorad

Uppgradera via ESET-hanteringskonsolen

Migrering av inställningar

Lokal uppgradering

1.Hämta den senaste ESET Endpoint Antivirus for macOS-installationsfilen (.dmg).

2.Öppna -installationsfilen (.dmg).

3.Dubbelklicka på Installera ESET Endpoint Antivirus for macOS-ikoneneset_icon_small.

4.Klicka på Fortsätt om inget annat säkerhetsprogram är installerat. Om ett annat antivirusprogram har installerats kan installationen misslyckas.

5.Klicka på Fortsätt för att bekräfta systemkraven.

6.Klicka på Godkänn för att godkänna licensavtalet för slutanvändare och sekretesspolicyn.

7.Om du vill ändra målmappen eller ändra om alla användare har åtkomst till ESET Endpoint Antivirus for macOS klickar du på Ändra installationsplats. Om du vill starta installationen klickar du på Installera.
arrow_down_business        Ändra installationsplats

8.Du kan bli ombedd att ange administratörslösenordet i början av installationen.

9.Klicka på Stäng för att slutföra installationen.

10.Efter installationen visas registreringsguiden. Följ stegen som beskrivs här för att skydda datorn.

Uppgradera via kommandorad

Så här uppgraderar du ESET Endpoint Antivirus for macOS till version 7 via kommandorad:

1.Ladda ned ESET Endpoint Antivirus for macOS version 7.

2.Distribuera .dmg-filerna till måldatorerna.

3.Kör installationen enligt beskrivningen i ämnet Installation via kommandorad.

Uppgradera ESET Endpoint Antivirus for macOS via ESET PROTECT On-Prem eller ESET PROTECT

Följande ändringar måste göras i konfigurationsprofilerna i MDM före uppgraderingen:

I konfigurationsprofilen för fullständig diskåtkomst

Version 6

Version 7

Identifierare

com.eset.eea.6

Identifierare

com.eset.eea.g2

Om du installerar ESET Endpoint Antivirus for macOS på macOS 12 och senare måste du lägga till fullständig diskåtkomst för Uninstaller.app. Detta behövs för att ta bort version 6 från systemet och för att du ska kunna avinstallera version 7 på distans i framtiden. Lägg till i konfigurationsprofilen fullständig diskåtkomst:

ESET Endpoint Antivirus och ESET Endpoint Security på macOS 12 Monterey

Identifierare

com.eset.app.Uninstaller

Typ av identifierare

bundleID

Kodkrav

identifier "com.eset.app.Uninstaller" and anchor apple generic and certificate 1[field.1.2.840.113635.100.6.2.6] /* exists */ and certificate leaf[field.1.2.840.113635.100.6.1.13] /* exists */ and certificate leaf[subject.OU] = P8DQRXPVLP

App eller tjänst

SystemPolicyAllFiles

Passerkort

Allow

I konfigurationsprofilen för webb- och e-postskydd

Version 6

Version 7

Identifieraridentifierare för anpassad SSL VPN

com.eset.sysext.manager

Identifieraridentifierare för anpassad SSL VPN

com.eset.network.manager

important

Om du tar bort inställningarna för version 6 innan du uppgraderar till version 7, så får användarna ett meddelande som om dessa inställningar inte tillämpas. Vi rekommenderar att du skapar en ny konfigurationsprofil för ESET Endpoint Antivirus for macOS version 7, distribuerar konfigurationsprofilen till måldatorerna, uppgraderar ESET Endpoint Antivirus for macOS och tar bort konfigurationsprofilerna för version 6. Det rekommenderas också att se till att det bara finns en installationspolicy för ESET Endpoint Antivirus for macOS på en enhet. När du använder både ESET PROTECT On-Prem och Jamf ska du kontrollera att var och en bara har en installationspolicy.

Du hittar de nya konfigurationsprofilerna för ESET Endpoint Antivirus for macOS version 7 för nedladdning i ämnet Inställningar före installation.

När du har distribuerat de nya konfigurationsprofilerna fortsätter med du installationen enligt ämnet Distribuera via ESET-hanteringskonsolen.