Installation

Installationsmetoder

Installationstyp

Anteckningar

Gränssnittsinstallation

Lokal

Du kan installera ESET Endpoint Antivirus for macOS lokalt från .dmg-installationsfilen. Innan du startar installationen ska du stänga alla öppna datorprogram. ESET Endpoint Antivirus for macOS innehåller komponenter som kan komma i konflikt med andra antivirusprogram som är installerade på datorn. Därför rekommenderar vi starkt att du tar bort alla andra antivirusprogram för att undvika potentiella problem. Efter installationen visas registreringsguiden. Följ stegen som beskrivs här för att skydda datorn.

Installation via kommandorad)

Lokal/på distans

Du kan installera ESET Endpoint Antivirus for macOS utan att behöva interagera med installationsprogrammets gränssnitt. Du kan även använda den här metoden för att installera ESET Endpoint Antivirus for macOS på distans. Om du installerar ESET Endpoint Antivirus for macOS på distans rekommenderar vi att du tillämpar inställningar för användares medgivande via MDM före installationen.

ESET PROTECT On-Prem

Fjärr

Om datorn är registrerad i ESET PROTECT On-Prem kan du skapa en installationsåtgärd för att installera ESET Endpoint Antivirus for macOS på måldatorer.

ESET PROTECT

Fjärr

Om datorn är registrerad i ESET PROTECT kan du skapa en installationsåtgärd för att installera ESET Endpoint Antivirus for macOS på måldatorer.

important

ESET Endpoint Antivirus for macOS kräver att inställningar för användares samtycke fungerar. Dessa inställningar måste tillämpas manuellt efter installationen. Enheten måste vara registrerad i MDM för att undvika att lägga till inställningar för användares medgivande på varje dator. MDM kommer sedan att användas för att distribuera konfigurationsprofiler till måldatorer. Om du inte tillämpar dessa inställningar före installationen får användarna flera popup-dialogrutor som uppmanar dem att tillämpa inställningar för användares medgivande manuellt. Vi rekommenderar att du distribuerar konfigurationsprofiler före ESET Endpoint Antivirus for macOS-installationen.