Fjärrinstallation

Före installationen

ESET Endpoint Antivirus for macOS kräver behörighetsinställningar som förhindrar att det installeras helt på distans utan att enheten är registrerad i MDM. Om enheten är registrerad i MDM kan du använda MDM för att distribuera dessa inställningar via konfigurationsprofiler. Om enheten inte är registrerad i MDM måste dessa behörighetsinställningar tillåtas manuellt på varje dator.

Om du använder Jamf kan du även se vår Jamf-specifika guide.

Ställa in konfigurationsprofiler för ESET Endpoint Antivirus for macOS

Innan du installerar ESET Endpoint Antivirus for macOS måste du aktivera följande inställningar på måldatorerna:

oESET-systemtillägg
Om ESET-systemtillägg inte aktiveras före installationen får användarna meddelandet Ett systemtillägg har blockerats tills ESET-systemtilläggen är aktiverade.

oFullständig diskåtkomst
Om fullständig diskåtkomst inte är aktiverad före installationen får användarna meddelandet Datorn skyddas delvis tills fullständig diskåtkomst är aktiverad.

oWebb- och e-postskydd
Du måste lägga till webb- och e-postskyddskonfigurationen i systeminställningarna för att webb- och e-postskydd ska fungera.
Om konfigurationen för Webb- och e-postskydd saknas efter installation av ESET Endpoint Antivirus for macOS får användarna meddelandet ”ESET Endpoint Antivirus for macOS” vill filtrera nätverksinnehåll. När de får det här meddelandet ska de klicka på Tillåt. Om de klickar på Tillåt inte kommer Webb- och e-postskyddet inte att fungera.

Om du vill aktivera ovanstående ESET-inställningar på distans måste datorn vara registrerad på en MDM-server (Mobile Device Management), till exempel Jamf.

Aktivera ESET-systemtillägg

Om du vill aktivera systemtillägg på enheten på distans utför du någon av följande åtgärder före installationen:

oLadda ned .plist-nyttolasten. Skapa en konfigurationsprofil i MDM med .plist-nyttolasten.

oSkapa en konfigurationsprofil i MDM med följande inställningar:

Teamidentifierare (TeamID)

P8DQRXPVLP

Buntidentifierare (BundleID)

com.eset.endpoint
com.eset.network

Aktivera fullständig diskåtkomst

Om du vill aktivera fullständig diskåtkomst på distans utför du någon av följande åtgärder före installationen:

oLadda ned nyttolastfilen .plist för ESET Endpoint Antivirus for macOS. Skapa en konfigurationsprofil i MDM med .plist-nyttolasten.
Om enheten hanteras av ESET PROTECT On-Prem eller ESET PROTECT måste du även aktivera fullständig diskåtkomst för ESET Management Agent. Ladda ned .plist-nyttolastfilen för ESET Management Agent.

oSkapa en konfigurationsprofil med följande inställningar:

ESET Endpoint Antivirus

Identifierare

com.eset.eea.g2

Typ av identifierare

bundleID

Kodkrav

identifier "com.eset.eea.g2" and anchor apple generic and certificate 1[field.1.2.840.113635.100.6.2.6] /* exists */ and certificate leaf[field.1.2.840.113635.100.6.1.13] /* exists */ and certificate leaf[subject.OU] = P8DQRXPVLP

App eller tjänst

SystemPolicyAllFiles

Passerkort

Allow

Identifierare

com.eset.endpoint

Typ av identifierare

bundleID

Kodkrav

identifier "com.eset.endpoint" and anchor apple generic and certificate 1[field.1.2.840.113635.100.6.2.6] /* exists */ and certificate leaf[field.1.2.840.113635.100.6.1.13] /* exists */ and certificate leaf[subject.OU] = P8DQRXPVLP

App eller tjänst

SystemPolicyAllFiles

Passerkort

Allow

På macOS 12 Monterey och senare

Identifierare

com.eset.app.Uninstaller

Typ av identifierare

bundleID

Kodkrav

identifier "com.eset.app.Uninstaller" and anchor apple generic and certificate 1[field.1.2.840.113635.100.6.2.6] /* exists */ and certificate leaf[field.1.2.840.113635.100.6.1.13] /* exists */ and certificate leaf[subject.OU] = P8DQRXPVLP

App eller tjänst

SystemPolicyAllFiles

Passerkort

Allow

ESET Management Agent

Identifierare

com.eset.remoteadministrator.agent

Typ av identifierare

bundleID

Kodkrav

identifier "com.eset.remoteadministrator.agent" and anchor apple generic and certificate 1[field.1.2.840.113635.100.6.2.6] /* exists */ and certificate leaf[field.1.2.840.113635.100.6.1.13] /* exists */ and certificate leaf[subject.OU] = P8DQRXPVLP

App eller tjänst

SystemPolicyAllFiles

Passerkort

Allow

important

När du har tillåtit fullständig diskåtkomst och systemtillägg på distans i Systeminställningar > Säkerhet och sekretess kan dessa inställningar förefalla inaktiverade. Om ESET Endpoint Antivirus for macOS inte visar några varningar är fullständig diskåtkomst och systemtillägg tillåtna, oavsett deras status i Systeminställningar > Säkerhet och sekretess.

Webb- och e-postskydd

Om du vill lägga till webb- och e-postskyddskonfigurationen i systeminställningarna på distans utför du någon av följande åtgärder före installationen:

oLadda ned .plist-nyttolastfilen. Skapa en konfigurationsprofil i MDM med .plist-nyttolasten. Datorn måste vara registrerad på MDM-servern för att kunna distribuera konfigurationsprofiler till dessa datorer.

oOm du vill skapa en egen konfigurationsprofil skapar du en konfigurationsprofil av VPN-typ med följande inställningar:

VPN-typ

VPN

Typ av anslutning

Custom SSL

Identifieraridentifierare för anpassad SSL VPN

com.eset.network.manager

Server

localhost

Identifierare för leverantörspaket

com.eset.network

Användarautentisering

Certifikat

Typ av leverantör

App-proxy

Krav utsett av leverantör

identifier "com.eset.network" and anchor apple generic and certificate 1[field.1.2.840.113635.100.6.2.6] /* exists */ and certificate leaf[field.1.2.840.113635.100.6.1.13] /* exists */ and certificate leaf[subject.OU] = P8DQRXPVLP

Aktivera VPN på begäran

XML för konfiguration av regler på begäran

<array>

<dict>

<key>Action</key>

<string>Connect</string>

</dict>

</array>

Inaktiv timer

Koppla inte från

Inställning av proxy

Inga

Konfigurationen för Webb- och e-postskydd tas bort efter avinstallation ESET Endpoint Antivirus for macOS. Om du behöver avinstallera och installera ESET Endpoint Antivirus for macOS måste du distribuera konfigurationen för Webb- och e-postskydd till måldatorn igen efter avinstallationen.