Migrering av inställningar

Migreringsprocess

Från version 7.2 och senare migreras dina inställningar från ESET Endpoint Antivirus for macOS version 6 automatiskt till den nya versionen under uppgraderingsprocessen.

När migreringsprocessen är klar visar ESET Endpoint Antivirus for macOS ett meddelande på startskärmen om slutförd inställningsmigrering: Dina inställningar har överförts till den nya versionen.

warning

Policyer i ESET PROTECT On-Prem och ESET PROTECT migreras inte automatiskt eftersom inte alla funktioner som finns i ESET Endpoint Antivirus for macOS version 6 finns i version 7. Efter uppgraderingen till version 7 måste du granska dina befintliga policyer och skapa nya policyer baserat på funktionerna i version 7. Mer information om hur du skapar eller tar bort policyer finns under ämnet Policyer:

Policyer i ESET PROTECT On-Prem

Policyer i ESET PROTECT

note

Policyer i ESET PROTECT On-Prem och ESET PROTECT för ESET Endpoint Antivirus for macOS version 6 och version 7 kan vara aktiva samtidigt.

important

Om du redan har uppgraderat ESET Endpoint Antivirus for macOS från version 6 till version 7 eller 7.1, så kan du fortfarande migrera dina inställningar när du uppgraderar till en senare version. Anvisningar finns i artikeln om migrering av ESET:s kunskapsbas.

Alla inställningar som är tillgängliga i version 7.X migreras från version 6, med följande undantag:

Behörighetsinställningar (stöds inte i version 7)

Anpassad proxyserver för uppdateringar (anpassad proxy stöds inte i version 7)

Innehåll i karantän

Rensningsnivåer för genomsökningar

Målprofiler för genomsökning på begäran

Inställningar för följande funktioner lagras i .xml-migreringsfilen och kan läsas in när funktionerna finns i den framtida versionen av ESET Endpoint Antivirus for macOS:

Enhetskontroll

Loggar

Webbåtkomstskydd

Presentationsläge

Andra migrationsfrågor

Anpassade genomsökningsprofiler migreras och kan hanteras via ESET PROTECT On-Prem, ESET PROTECT eller i programpreferenser