Scan

Klik på Scan i programmets hovedvindue for at udføre fil- og mappescanninger på computeren.

On-demand-scanneren er en vigtig del af din antivirusløsning og bruges til at udføre scanninger af filer og mapper på computeren. Fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt er det vigtigt, at computerscanninger udføres regelmæssigt som en del af rutinemæssige sikkerhedsforanstaltninger, ikke kun når der er mistanke om en infektion.

Vi anbefaler, at du foretager regelmæssige udvidede scanninger af systemet for at registrere virus, der ikke opfanges af beskyttelse af filsystem i realtid. Dette kan ske, hvis der indføres en trussel, når filsystembeskyttelse i realtid er deaktiveret, registreringsprogrammet er forældet, eller hvis der ikke blev fundet en trussel, da den blev gemt på disken.

scan

scan Scan din computer

Klik på Scan nu for hurtigt at starte en computerscanning og rense inficerede filer uden behov for brugerintervention. Scan din computer er nem at betjene og kræver ikke en detaljeret scanningskonfiguration. Funktionen undersøger alle filer på lokale drev og renser eller sletter automatisk registrerede infiltrationer.

Klik på pilikonet arrow_icon for at få vist indstillingerne Tilpasset scanning og Indsend prøve.

custom_scan Tilpasset scanning

Klik på Scan for at åbne det brugerdefinerede scanningsvindue.

Med brugerdefineret scanning kan du angive scanningsparametre som scanningsmål, scanningsprofil, rengøringsniveau og udeladelser.

custom_scan

Sådan tilføjes de brugerdefinerede scanningsmål:

Træk og slip filen eller mappen manuelt ved at klikke på filen eller mappen, flytte musemarkøren til det markerede område, mens museknappen er trykket ned, og derefter slippe den

Klik på Gennemse, og vælg filer eller mapper, du vil scanne.

Klik på menuikonet menu_icon for at få vist avancerede scanningsindstillinger:

Vælg scanningsprofilvælg en scanningsprofil og et rengøringsniveau til den brugerdefinerede scanning.

note

Du kan redigere scanningsprofiler med ESET PROTECT On-Prem, ESET PROTECT CLOUD eller i programindstillingerne.

Udeladelser i opsætningtilføj filer eller mapper, der ikke kan scannes.

Hvis du vil køre on-demand-scanning via Terminal ved hjælp af odscan-hjælpeprogrammet, skal du se emnet On-demand-scanning via Terminal.

sample_iconIndsend prøve

Denne indstilling giver dig mulighed for at vælge en fil med mistænkelig adfærd, der findes på din computer, eller et mistænkeligt websted, der findes online, og sende den til ESET Research Lab til analyse.

Klik på Send for at angive den fil, du vil sende til analyse. Du skal først vælge en årsag til indsendelsen og derefter vælge filen. Du kan manuelt trække og slippe filen eller mappen ved at klikke på filen eller mappen, flytte musemarkøren til det markerede område, mens museknappen er trykket ned, og derefter slippe den. Der er mulighed for at inkludere din e-mail, hvilket giver os mulighed for at kontakte dig, hvis vi har brug for flere oplysninger. Du behøver ikke at inkludere e-mail, hvis du aktiverertil/fra-knappenIndsend anonymt.

Den prøve, du indsender, skal opfylde mindst ét af følgende kriterier:

Prøven blev ikke registreret af dit ESET-produkt.

Prøven blev fejlagtigt registreret som en trussel

Hvis du klikker på Næste, kommer du til det sidste trin, hvor du angiver yderligere oplysninger om prøvefilen, f.eks. observerede tegn eller symptomer på malwareinfektion og filoprindelse. Tilføjelse af yderligere oplysninger vil hjælpe vores laboratorier med at identificere og behandle prøver.

note

ESET accepterer ikke dine personlige filer (som du gerne vil scanne for malware) som prøver. ESET Research Lab udfører ikke on-demand-scanninger for brugere.