Beskyttelse af filsystem i realtid

Realtidsbeskyttelsen af filsystemet kontrollerer alle antivirusrelaterede hændelser i systemet. Alle filer scannes for skadelig kode, når de åbnes, oprettes eller køres på computeren. Som standard starter filsystembeskyttelsen i realtid ved systemstart og giver uafbrudt scanning.

Sådan fjernkonfigureres ESET Endpoint Antivirus for macOS:

1.Klik på Politikker > Ny politik iESET PROTECT On-Prem, og skriv et navn til politikken.

note

Hvis du vil justere indstillingerne i en eksisterende politik for ESET Endpoint for macOS (V7+), skal du klikke på den politik, du vil ændre på listen over politikker, og klikke på Rediger > Indstillinger.

2.Klik på Indstillinger, og vælg ESET Endpoint for macOS (V7+) i rullemenuen.

3.Juster de ønskede indstillinger.

4.Klik på Fortsæt > Tildel, og vælg den relevante gruppe computere.

5.Klik på OK > Udfør.

note

Se programindstillinger, hvis du vil konfigurere ESET Endpoint Antivirus for macOS lokalt.

I Registreringsprogram > Beskyttelse af filsystem i realtid kan du konfigurere følgende indstillinger:

Basis

Som standard starter beskyttelse af filsystem i realtid ved systemstart og giver uafbrudt scanning. I særlige tilfælde (f.eks. hvis der er en konflikt med en anden realtidsscanner), kan du deaktivere beskyttelse af filsystem i realtid ved at klikke på skyderlinjen ud for Aktiver beskyttelse af filsystem i realtid.

Medier, der skal scannes

Som standard scannes alle typer medier for potentielle trusler:

Lokale drev - Kontrollerer alle systemharddiske.

Flytbare medier – Styrer cd'er/dvd'er, USB-lager, Bluetooth-enheder osv.

Netværksdrev – Scanner alle tilknyttede drev.

ESET anbefaler, at du bruger standardindstillinger og kun ændrer dem i bestemte tilfælde, f.eks.

Scan den

Som standard scannes alle filer, når de åbnes, oprettes eller køres. Vi anbefaler, at du bevarer disse standardindstillinger, da de giver maksimal realtidsbeskyttelse af din computer:

Fil åben – Aktiverer eller deaktiverer scanning, når filer åbnes.

Filoprettelse – Aktiverer eller deaktiverer scanning, når filer oprettes.

Adgang til flytbare medier – aktiverer eller deaktiverer automatisk scanning af flytbare medier, når der oprettes forbindelse til computeren.

Behandler udeladelser

Processer, der skal udelukkes fra scanning – ved at udelukke processer fra at blive scannet, den tid, der er nødvendig for at scanne systemet for tilstedeværelsen af malware kan reduceres betydeligt.

Sådan oprettes en udeladelse:

1.Klik på Rediger ud for Processer, der skal udelukkes fra scanning.

2.Klik på Tilføj, og definer stien til den eksekverbare fil.

3.Klik på Gem > gem for at oprette udelukkelsen, og luk dialogboksen.

ThreatSense-parametre

Realtidsbeskyttelsen af filsystemet undersøger alle typer medier og udløses af forskellige systemhændelser, f.eks. åbning af en fil. Med ThreatSense-teknologiens registreringsmetoder (beskrevet i afsnittet Opsætning af ThreatSense-programparametre) kan realtidsbeskyttelse af filsystemet konfigureres til at behandle nyoprettede filer på en anden måde end eksisterende filer. Du kan f.eks. konfigurere realtidsbeskyttelse af filsystemet til at overvåge nyoprettede filer mere omhyggeligt.