ESET-onlinehjælp

Søg Dansk
Vælg emnet

On-demand-scanning via Terminal

Syntaks: /Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/odscan [OPTIONS..]

Indstillinger - kort udgave

Indstillinger - lang udgave

Beskrivelse

-l

--list

Vis scanninger, der kører nu

--list-profiles

Vis alle tilgængelige scanningsprofiler

--all

Vis også scanninger udført af anden bruger (kræver root-rettigheder)

-r

--resume=session_id

Genoptag scanning, identificeret ved session_id, som tidligere er sat på pause

-p

--pause=session_id

Sæt scanning, identificeret ved session_id, på pause

-t

--stop=session_id

Stop scanning identificeret ved session_id

-s

--scan

Starte scanning

--show-scan-info

Vis grundlæggende oplysninger (herunder log_name) om den påbegyndte scanning

--profile=PROFILE

Scan med valgt PROFIL

--profile-priority=PRIORITET

Opgaven køres med den angivne prioritet.
Prioritet kan være: normal, lavere, laveste, inaktiv

--readonly

Scan uden rensning

--local

Scan lokale drev

--network

Scan netværksdrev

--removable

Scan flytbare medier

--exclude=FILE

Spring valgt fil eller bibliotek over

--ignore-exclusions

Scan også ekskluderede stier og filtypenavne

Værktøjet odscan slutter med en afslutningskode efter en afsluttet scanning. Kør kommandoen echo $? i Terminal-vinduet efter afsluttet scanning for at få afslutningskoden vist.

Afslutningskoder

Afslutningskode

Betydning

0

Ingen trusler fundet

1

Trusler fundet og fjernet

10

Nogle filer kunne ikke scannes (kan være trusler)

50

Der blev fundet en trussel

100

Fejl

Eksempel

Kør on-demand-scanning af /root/-mappen rekursivt med "@Smart scan"-scanningsprofil som baggrundsproces:

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/odscan --scan --profile="@Smart scan" / &

Kør on-demand-scanning med scanningsprofilen "@Smart scan" rekursivt og vedrørende flere destinationer:

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/odscan --scan --profile="@Smart scan" /Application/ /tmp/ /home/

Lav en liste over alle kørende scanninger

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/odscan -l

Sæt scanningen på pause med sessions-ID "15". Hver scanning har sit eget unikke sessions-id, der genereres, når den startes.

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/odscan -p 15

Stop scanningen med sessions-ID "15". Hver scanning har sit eget unikke sessions-id, der genereres, når den startes.

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/odscan -t 15

Kør on-demand-scanning med en ekskluderet mappe /exc_dir og en ekskluderet fil /eicar.com:

/Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/odscan --scan --profile="@In-depth scan" --exclude=/exc_dir/ --exclude=/eicar.com /

Scan bootsektoren på flytbare medier. Udfør kommandoen nedenfor som en privilegeret bruger.

sudo /Applications/ESET\ Endpoint\ Antivirus.app/Contents/MacOS/odscan --scan --profile="@In-depth scan" --boot-removable