Διασύνδεση διαχείρισης Webmin

Το Webmin είναι διασύνδεση άλλου κατασκευαστή βασισμένη στο διαδίκτυο, η οποία απλοποιεί τη διαδικασία διαχείρισης ενός συστήματος Linux. Το Webmin δημιουργήθηκε για άτομα που έχουν κάποια εμπειρία με το Linux, αλλά δεν είναι εξοικειωμένοι με την πολυπλοκότητα της διαχείρισης συστημάτων. Σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε εργασίες μέσω μιας εύχρηστης διασύνδεσης στο διαδίκτυο και ενημερώνει για σας αυτόματα όλα τα απαιτούμενα αρχεία διαμόρφωσης. Με αυτό τον τρόπο η διαχείριση του συστήματός σας γίνεται πολύ πιο εύκολη.

Η πρόσβαση στο Webmin γίνεται μέσω προγράμματος περιήγησης και μπορείτε να συνδεθείτε σε αυτό από οποιοδήποτε σύστημα (υπολογιστή-πελάτη ή κινητή συσκευή) το οποίο είναι συνδεδεμένο στο δίκτυό σας. Είναι πιο εύκολη η χρήση του μέσω του δικτύου παρά τοπικά, χρησιμοποιώντας άλλα γραφικά προγράμματα διαμόρφωσης.

Όλες οι πρόσφατες εκδόσεις του Webmin μπορούν να διανεμηθούν ελεύθερα και να τροποποιηθούν για εμπορική και μη εμπορική χρήση. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στις ιστοσελίδες του Webmin.


important

Το Webmin περιλαμβάνεται στην εικονική συσκευή ESET PROTECT. Για να ξεκινήσετε να το χρησιμοποιείτε, πρέπει να το ενεργοποιήσετε. Χρησιμοποιεί HTTPS και λειτουργεί στη θύρα 10000. Η διεύθυνση IP για το Webmin θα εμφανίζεται στην οθόνη της κονσόλας διαχείρισης ESET PROTECT VA.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Webmin:

Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας στο διαδίκτυο, εισαγάγετε στη γραμμή διευθύνσεων τη διεύθυνση IP ή το όνομα κεντρικού υπολογιστή του ESET PROTECT VA που έχετε αναπτύξει και χρησιμοποιήστε τη θύρα 10000. Η διεύθυνση URL θα πρέπει να έχει την εξής μορφή: https://<host name or IP address>:10000 για παράδειγμα https://10.1.119.162:10000 ή https://esmcva:10000.

Εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης:

oτο όνομα χρήστη είναι root

oο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης είναι eraadmin, αλλά εάν τον έχετε αλλάξει ήδη, χρησιμοποιήστε τον κωδικό πρόσβασης που καθορίσατε κατά τη διαμόρφωση του ESET PROTECT VA.

webmin_login

Μόλις συνδεθείτε με επιτυχία, θα εμφανιστεί ο Πίνακας ελέγχου του Webmin.