Verificatie op basis van twee factoren

Verbeter de beveiliging van uw opgeslagen wachtwoorden en andere persoonlijke gegevens door tweefactorauthenticatie (2FA) in te schakelen.

2FA instellen voor opgeslagen accounts

U kunt Password Manager gebruiken om uw unieke 2FA-installatiesleutel voor een specifieke website of service op te slaan en automatisch het gegenereerde TOTP-wachtwoord (Time-based One-Time Password) in te voeren wanneer daarom wordt gevraagd. Een nieuwe 2FA-kluis 2fa_icon, waar alle opgeslagen accounts met 2FA zichtbaar zijn naast de zoekbalk in de accountlijstweergave.

1.Open ESET Password Manager.

2.Klik op het menupictogram menu > Accounts.

3.Hier kunt u een account toevoegen of het bestaande account bewerken.

4.Wanneer u klikt op Tweefactorauthenticatie, wordt de invoer voor de 2FA-installatiesleutel weergegeven.

2fa_account

Nadat een geldige sleutel is toegevoegd aan de invoer en het account is opgeslagen, worden het account en het TOTP weergegeven in de 2FA-kluis. Elke 30 seconden wordt automatisch een nieuw TOTP gegenereerd. De afteltimer wordt weergegeven in de weergave Account bewerken onder de tweefactorauthenticatie en in de 2FA-kluis onder de zoekbalk. Wanneer de afteltimer wordt gereset, wordt een nieuw TOTP gegenereerd.

Een TOTP voor een specifieke website kan automatisch worden ingevoerd via de functie voor automatisch invullen of u kunt het kopiëren en plakken.

De installatiemethode voor 2FA via QR-code verschilt per platform:

Google Chrome en Edge-webbrowser

De knop voor de QR-codescanner wordt weergegeven onder tweefactorauthenticatie naast het veld Sleutel. Wanneer u op de knop klikt, wordt de op dat moment geopende webpagina gescand op een QR-code. De code wordt gelezen en als de QR-code een 2FA-installatiesleutel bevat, wordt de code automatisch toegevoegd aan de invoer.

Android en iOS

Wanneer u op de knop voor de QR-code klikt, wordt de camera op het apparaat geopend. Als u de camera richt op de QR-code met de 2FA-installatiesleutel, wordt de QR-code gescand en wordt de installatiesleutel automatisch toegevoegd aan de invoer.

Firefox en Safari

De knop voor de QR-codescanner is niet aanwezig op deze platforms. De installatiesleutel kan alleen handmatig worden ingevoerd.

important

Na het verlopen van het abonnement hebt u geen toegang meer tot de 2FA-installatiesleutel en wordt u uitgesloten van al uw accounts. We raden u aan 2FA uit te schakelen of het abonnement te verlengen/kopen.

2FA instellen voor de ESET Password Manager-app/-webextensie

Wanneer deze optie is geactiveerd en u vervolgens uw hoofdwachtwoord invoert en de ESET Password Manager-webextensie of -toepassing opent, wordt er elke keer een extra unieke beveiligingscode gegenereerd op uw telefoon en wordt u gevraagd deze in te voeren.

note

Het volgende artikel in de ESET-kennisbank is mogelijk alleen beschikbaar in het Engels:

2FA inschakelen in ESET Password Manager

Voorwaarden

De meest recente beschikbare versie van Password Manager moet in uw webbrowser zijn geïnstalleerd

Een van de volgende verificatieprogramma's die op uw mobiele apparaat is geïnstalleerd:

Google Authenticator

Microsoft Authenticator

Authy

Duo Mobile

2FA activeren

Voorbeeld van het activeren van Verificatie op basis van twee factoren met Google Authenticator

1.Open Password Manager en klik op Menu > Instellingen.

2.Klik in Account op Mijn account > Tweefactorauthenticatie.

3.Voer uw hoofdwachtwoord in en klik op Doorgaan.

4.Klik op Volgende als u de 2FA-toepassing al hebt geïnstalleerd op uw apparaat.

5.Open Google Authenticator op uw mobiele apparaat en scan de QR-code op het scherm. Er wordt vervolgens een nieuw account gemaakt in uw 2FA-app, het account wordt gekoppeld aan uw Password Manager-kluis en er wordt elke 30 seconden een andere 6-cijferige code gegenereerd.

note

2FA activeren in een mobiele toepassing

Wanneer de QR-code op uw scherm wordt weergegeven, tikt u op Kunt u de QR-code niet scannen?. Uw geheime sleutel wordt dan weergegeven. Kopieer de geheime sleutel door op het kopieerpictogramICON_COPY te tikken. Open Google Authenticator en plak de sleutel in het veld Uw sleutel wanneer u een nieuw account toevoegt. Wanneer uw 6-cijferige code is gegenereerd, gaat u terug naar de ESET Password Manager-toepassing.

6.Klik op Volgende.

7.Als u de koppeling tussen de Google Authenticator-app op uw apparaat en uw Password Manager wilt bevestigen, typt u de huidige 6-cijferige code zonder spaties uit Google Authenticator wanneer daarom wordt gevraagd door Password Manager en klikt u op Volgende.

important

Let op: de 6-cijferige code wordt weergegeven met een spatie in Google Authenticator (bijvoorbeeld '259 269'). Zorg ervoor dat u de code zonder spatie invoert in ESET Password Manager (bijvoorbeeld '259269').

8.Klik op Voltooien wanneer het scherm verschijnt waarin wordt bevestigd dat 2FA is ingeschakeld.

2FA uitschakelen

1.Open Password Manager en klik op Menu > Instellingen.

2.Klik in het gedeelte Account op Mijn account > Tweefactorauthenticatie uitschakelen.

3.Voer uw hoofdwachtwoord in en klik op Doorgaan.

4.Type een verificatiecode met 6 cijfers.

5.Klik op Sluiten.

6.Verwijder het account uit uw tweefactorauthenticatie-app.

U kunt 2FA op elk gewenst moment opnieuw inschakelen onder Instellingen > Tweefactorauthenticatie. Er moet een nieuw 2FA-account worden gemaakt in uw authenticatie-app.

important

Als u geen toegang hebt tot de 2FA-authenticator, neemt u contact op met de technische ondersteuning van ESET met het verzoek om 2FA uit te schakelen.