ESET-onlinehjælp

Søg Dansk
Vælg kategorien
Vælg emnet

Hvad du skal gøre ved tyveri

Marker en computer eller enhed som bortkommet, hvis du mistænker, at den er gået tabt eller er blevet stjålet. Det gør du fra ESET Anti-Theft-websiden ved at vælge den enhed, der mangler, og klikke på Status og derefter på Min enhed er forsvundet.

ESET Anti-Theft vil forhindre adgang til alle konti bortset fra fantomkontoen (kun Windows-enheder) og begynder med jævnlige mellemrum at tage kamerabilleder og skærmbilleder, som kan ses i menuen Aktivitet.

Hvis du vil rapportere en enhed som stjålet eller bortkommet, skal du markere enheden og klikke på Min enhed er bortkommet.

ANTITHEFT_WEB

Følgende handlinger foretages:

Du vil modtage en e-mail-meddelelse om, at din enhedsstatus er angivet til bortkommet.

Når den bortkomne computer eller enhed skifter til online, registrerer ESET Internet Security, ESET Smart Security Premium eller ESET Mobile Security oplysninger med jævne mellemrum. Disse data kan ses på fanen Aktivitet.

Den bortkomne enhed genstarter automatisk inden for få minutter efter at være kommet online.

Hvis der findes en Windows-fantomkonto, bruger enheden denne konto som standardkonto, og der logges automatisk på den. Dette forhindrer, at personer kan logge på andre brugerkonti eller få adgang til brugerdata.


note

Klik på Kør en test for at simulere aktiviteter til indsamling af data, der udføres af ESET Anti-Theft, når din enhed er markeret som bortkommet.

Vigtige anbefalinger

Det anbefales kraftigt, at du gør følgende for at formindske eventuelle skader, som kan forårsages af kriminelle:

Hold oplysningerne om ESET HOME-kontoens logfil udelukkende for dig selv – Du skal ikke dele det brugernavn og den adgangskode, du bruger til at logge på ESET Anti-Theft-websiden. Vi anbefaler, at du gemmer legitimationsoplysningerne i din webbrowser.

Skift adgangskoden til din e-mailkonto – Især hvis du bruger e-mailprogrammer som Outlook Express eller Mozilla Thunderbird, eller hvis du har gemt adgangskoder til webmail i din webbrowser (f.eks. adgangskoden til din Gmail-konto).

Skift adgangskoden til din internetbank og kontrollerer bankkonti for mistænkelige transaktioner.

Skift adgangskoder til alle dine sociale medier – Dette omfatter især sociale netværk, f.eks. Facebook eller Twitter.

Klik på Jeg har fundet min enhed for at ændre enheden til normal tilstand. Enheden vil genstarte og din normale brugerkonto bliver genaktiveret.


note

Standardperioden for overvågning er 14 dage. 5 dage før periodens udløb modtager du en e-mail fra ESET, hvor du bliver bedt om at gennemse din enheds status.

IP-geoplacering af enheden

Hvis ingen oplysninger om placeringen af enheden findes, kan du forsøge at finde enheden ved hjælp af IP-adresser, der hentes fra enheden (se fanen IP-adresser) ved hjælp af følgende onlinetjeneste: www.who.is

Hvis enheden bliver stjålet kan internetudbyderen af den registrerede offentlige IP-adresse med hjælp fra en organisation inden for retshåndhævelse hjælpe med at finde enheden ved hjælp af den private IP-adresse bag NAT (ikke synlig fra internettet).