Översikt

I fönstret Översikt visas information om datorns aktuella skydd tillsammans med snabblänkar till säkerhetsfunktionerna i ESET Smart Security Premium.

Fönstret Översikt visar meddelanden med detaljerad information och rekommenderade lösningar för att förbättra säkerheten för ESET Smart Security Premium, aktivera ytterligare funktioner eller säkerställa maximalt skydd. Om det finns fler meddelanden klickar du på X meddelanden till för att visa alla.

Password Manager – öppnar instruktioner om hur du installerar Password Manager.

Network Inspector – Kontrollera nätverkets säkerhet.

Secure Data – öppnar Säkerhetsverktyg. Klicka på växlingsknappen MODULE_INACTIVE bredvid Secure Data för att aktivera den. Om du redan har aktiverat Secure Data öppnar snabblänken sidan Secure Data.

Säkra banktjänster och surfning – Startar standardwebbläsaren i Windows i ett säkert läge.

Stöldskydd – startar installationen av Stöldskydd. Om du redan har installerat Stöldskydd öppnar snabblänken sidan Stöldskydd.

PAGE_HOME

MONITOR_GREENDen gröna ikonen och gröna statusen Du är skyddad visar att maximalt skydd garanteras.

Vad gör jag om programmet inte fungerar

Om en aktiv skyddsmodul fungerar korrekt är dess skyddsstatusikon grön. Ett rött utropstecken eller en orange meddelandeikon indikerar att maximalt skydd inte är säkerställt. Ytterligare information om skyddsstatus för varje modul, liksom föreslagna lösningar för att återställa fullständigt skydd, visas som ett meddelande i fönstret Översikt. Ändra status för enskilda moduler genom att klicka på Inställningar och välja önskad modul.

PAGE_STATUS_02

MONITOR_RED Den röda ikonen och den röda säkerhetsvarningsstatusen indikerar kritiska problem.
Det finns flera skäl till att denna status kan visas, som till exempel:

Produkten är inte aktiverad eller Abonnemanget har upphört – detta indikeras med en röd skyddsstatusikon. Programmet kan inte uppdateras när abonnemanget har upphört. Följ anvisningarna i varningsfönstret för att förnya abonnemanget.

Detekteringsmotorn är inaktuell – detta fel visas efter flera misslyckade försök att uppdatera detekteringsmotorn. Vi rekommenderar att kontrollera uppdateringsinställningarna. Den vanligaste orsaken till detta fel är felaktigt angivna autentiseringsdata eller felaktigt konfigurerade anslutningsinställningar.

Skydd av filsystemet i realtid är inaktiverat – skyddet av filsystemet i realtid har inaktiverats av användaren. Datorn skyddas inte mot vissa hot. Klicka på Aktivera skydd av filsystemet i realtid om du vill aktivera funktionen igen.

Skydd mot virus och spionprogram inaktiverade – du kan aktivera skyddet mot virus och spionprogram igen genom att klicka på Aktivera skydd mot virus och spionprogram.

ESET-brandväggen är inaktiverad – detta problem indikeras även med ett säkerhetsmeddelande intill objektet Nätverk på skrivbordet. Det går att återaktivera nätverksskyddet genom att klicka på Aktivera brandvägg.

MONITOR_ORANGE Den orangea ikonen indikerar begränsat skydd. Det kan exempelvis vara problem med att uppdatera abonnemanget eller så kan abonnemangets utgångsdatum närma sig.
Det finns flera skäl till att denna status kan visas, som till exempel:

Stöldskydd optimeringsvarning – den här enheten är inte optimerad för Stöldskydd. Till exempel kan inte ett fantomkonto (en säkerhetsfunktion som aktiveras automatiskt när en enhet markeras som saknad) skapas på datorn. Du kan skapa ett fantomkonto med hjälp av funktionen Optimering i Stöldskydd-webbgränssnittet.

Spelläge aktivt – att aktivera Spelläge är en potentiell säkerhetsrisk. Om denna funktion aktiveras inaktiveras alla meddelande/aviseringsfönster och schemalagda åtgärder stoppas.

Abonnemanget upphör snart/Abonnemanget upphör idag – detta indikeras genom att skyddsstatusikonen och visar ett utropstecken intill systemklockan. När ditt abonnemang har upphört kan programmet inte uppdateras och skyddsstatusikonen blir röd.

Om det inte går att lösa problemet med förslagen, klicka på Hjälp och support för att visa hjälpfilerna eller sök i ESET:s kunskapsbas. Om du fortfarande behöver hjälp kan du skicka in en supportfråga. ESET tekniska support svarar snabbt på dina frågor och hjälper dig att hitta en lösning.