Säkra banktjänster och surfning

Säkra banktjänster och surfning är ett ytterligare skyddslager utformat för att skydda dina finansiella data under onlinetransaktioner.

Som standard startar alla webbläsare som stöds i ett säkert läge. Detta gör att du kan surfa på internet, komma åt internetbank och göra köp och transaktioner online i en säkrad webbläsare automatiskt.

important

ESET LiveGrid®-ryktessystemet måste vara aktiverat (aktiverat som standard) för att säkerställa att Säkra banktjänster och surfning fungerar korrekt.

Information om hur du konfigurerar hur säkrad webbläsare ska agera finns i Avancerade inställningar för Säkra banktjänster och surfning. Om du inaktiverar Skydda alla webbläsare kan du komma åt den säkrade webbläsaren i programmets huvudfönster > Översikt > Säkra banktjänster och surfning eller genom att klicka på skrivbordsikonen ICON_BPP för Säkra banktjänster och surfning. Den webbläsare som är installerad som standard i Windows startas i säkert läge.

För att kunna surfa säkert måste kommunikationen vara HTTPS-krypterad. Följande webbläsare har stöd för Säkra banktjänster och surfning:

Internet Explorer 8.0.0.0+

Microsoft Edge 83.0.0.0+

Google Chrome 64.0.0.0+

Firefox 24.0.0.0+

note

Endast Firefox och Microsoft Edge stöds på enheter med ARM-processorer.

Mer information om Säkra banktjänster och surfning finns i följande artiklar i ESET:s kunskapsbas (som finns på engelska och flera andra språk):

Hur använder jag ESET Säkra banktjänster och surfning?

Pausa eller inaktivera Säkra banktjänster och surfning i Windows-hemprodukter från ESET

ESET Säkra banktjänster och surfning − vanliga fel

ESET-ordlista | Säkra banktjänster och surfning