Uppkoppling

I specifika nätverk kan kommunikationen mellan datorn och internet gå via en proxyserver. Om du använder en proxyserver måste du definiera följande inställningar. Annars går det inte att uppdatera ESET Smart Security Premium och dess moduler automatiskt. I ESET Smart Security Premium är proxyserverinställningar tillgängliga i två olika avsnitt av Avancerade inställningar.

Globala proxyserverinställningar går att konfigurera i Avancerade inställningar > Anslutning > Proxyserver. Anges proxyservern på denna nivå definieras de globala proxyserverinställningarna för hela ESET Smart Security Premium. Dessa parametrar används av alla moduler som kräver anslutning till Internet.

Om du vill ange globala proxyserverinställningar ska du aktivera Använd proxyserver och fylla i proxyserveradressen tillsammans med proxyserverns portnummer.

Om kommunikationen med proxyservern kräver autentisering, välj Proxyservern kräver autentisering och ange ett giltigt Användarnamn och Lösenord i respektive fält. Klicka på Identifiera proxyserver om du vill identifiera och fylla i proxyserverinställningarna automatiskt. ESET Smart Security Premium kopierar parametrarna som anges i internetalternativen för Internet Explorer eller Google Chrome.

note

Användarnamnet och lösenordet måste fyllas i manuellt i Proxyserver-inställningarna.

Använd direktanslutning om proxy inte är tillgänglig – om ESET Smart Security Premium är konfigurerad att ansluta via proxy och proxyn inte kan nås, så åsidosätter ESET Smart Security Premium proxyn och kommunicerar direkt med ESET:s servrar.

Det går ävan att ställa in proxyserverinställningarna i Avancerade uppdateringsinställningar Avancerade inställningar > Uppdatera > Profiler > Uppdateringar > Anslutningsalternativ genom att välja Anslutning via en proxyserver i listrutan Proxyläge. Den här konfigurationen gäller endast för uppdateringar och rekommenderas för bärbara datorer som tar emot moduluppdateringar från fjärranslutna platser. Du hittar mer information i Avancerade uppdateringsinställningar.

CONFIG_PROXY_SERVER