Protecție bazată pe cloud

ESET LiveGrid® (bazat pe sistemul avansat de avertizare timpurie ESET ThreatSense.Net) utilizează date pe care utilizatorii ESET din întreaga lume le-au trimis la laboratorul de cercetare de la ESET. Furnizând mostre suspecte și metadate de pretutindeni, ESET LiveGrid® ne permite să reacționăm imediat la nevoile clienților noștri și să menținem nivelul de răspuns al produsului ESET împotriva celor mai recente amenințări.

ESET LiveGuard este o caracteristică ce adaugă un strat de protecție special conceput pentru a limita amenințările noi. Când este activată, mostrele suspecte care încă nu sunt confirmate ca rău intenționate și care pot transporta programe malware sunt trimise automat către cloudul ESET.

Sunt disponibile următoarele opțiuni:

Activați sistemul bazat pe reputație ESET LiveGrid®, sistemul de feedback ESET LiveGrid® și ESET LiveGuard

Sistemul bazat pe reputație ESET LiveGrid® furnizează o încadrare bazată pe cloud într-o lista albă și o listă neagră. Sistemul de feedback ESET LiveGrid® va colecta informații despre computer asociate noilor amenințări detectate. Funcționalitatea ESET LiveGuard detectează amenințări noi, nemaiîntâlnite, analizând comportamentul acestora într-un mediu de tip sandbox.

Puteți verifica reputația Proceselor care se execută și a fișierelor direct din interfața programului sau din meniul contextual cu informații suplimentare disponibile din ESET LiveGrid®. Cu protecția proactivă ESET LiveGuard, executarea fișierelor noi este blocată până când se primește rezultatul analizei.

Activați sistemul bazat pe reputație ESET LiveGrid®

Sistemul bazat pe reputație ESET LiveGrid® furnizează o încadrare bazată pe cloud într-o lista albă și o listă neagră.

Puteți verifica reputația Proceselor care se execută și a fișierelor direct din interfața programului sau din meniul contextual cu informații suplimentare disponibile din ESET LiveGrid®.

Activați sistemul de feedback ESET LiveGrid®

În plus față de sistemul bazat pe reputație ESET LiveGrid®, sistemul de feedback ESET LiveGrid® va colecta informații despre computer, corelate cu amenințările nou detectate. Este posibil ca aceste informații să includă:

o mostră sau o copie a fișierului în care a apărut amenințarea,

calea către fișierul respectiv,

numele fișierului,

data și ora,

procesul cu ajutorul căruia amenințarea a apărut pe computer,

informații despre sistemul de operare al computerului.

În mod implicit, ESET Smart Security Premium este configurat să trimită fișierele suspecte la laboratorul de viruși de la ESET pentru analizare detaliată. Fișierele cu extensii specifice, de exemplu .doc sau .xls, sunt întotdeauna excluse. De asemenea, puteți adăuga alte extensii, în cazul în care există fișiere specifice pe care dvs. sau organizația dvs. dorește să evite să le trimită.


note

Citiți mai multe despre trimiterea datelor relevante în Politica de confidențialitate.

Puteți opta să nu activați ESET LiveGrid®

Nu veți pierde nici o funcționalitate în software, dar în unele cazuri, ESET Smart Security Premium poate reacționa mai rapid la noile amenințări când este activată caracteristica ESET LiveGrid®. Dacă ați utilizat ESET LiveGrid® anterior și l-ați dezactivat, este posibil să mai fie pachete de date de trimis. Chiar și după dezactivare, astfel de pachete vor fi trimise către ESET. După trimiterea tuturor informațiilor curente, nu vor mai fi create alte pachete.


note

Citiți detalii despre ESET LiveGrid® în Glosar.

Consultați instrucțiunile noastre ilustrate disponibile în limba engleză și în alte câteva limbi referitoare la activarea sau dezactivarea ESET LiveGrid® în ESET Smart Security Premium.


Configurarea protecției bazate pe cloud în Setare avansată

Pentru a accesa setările pentru ESET LiveGrid® și ESET LiveGuard, deschideți Setare avansată (F5) > Motor de detecție > Protecție bazată pe cloud.

Activare sistem bazat pe reputație ESET LiveGrid® (recomandat) – sistemul bazat pe reputație ESET LiveGrid® îmbunătățește eficiența soluțiilor antimalware de la ESET comparând fișierele scanate cu baza de date de elemente din lista albă și lista neagră din cloud.

Activare sistem de feedback ESET LiveGrid® – Trimite datele relevante (descrise în secțiunea Trimiterea mostrelor de mai jos), împreună cu rapoarte privind opririle neașteptate și statistici, către laboratorul de cercetare ESET, pentru analize suplimentare.

Activați ESET LiveGuard – Caracteristica ESET LiveGuard detectează amenințări noi, nemaivăzuite, analizând comportamentul acestora într-un mediu de tip sandbox. Puteți activa ESET LiveGuard numai dacă este activată caracteristica ESET LiveGrid®.

Trimiteți rapoartele privind opririle neașteptate și datele de diagnosticare – Trimiteți date de diagnosticare aferente ESET LiveGrid®, cum ar fi rapoarte privind opririle neașteptate și imagini de memorie pentru module. Vă recomandăm să păstrați activată această opțiune, pentru a ajuta ESET să diagnosticheze problemele, să îmbunătățească produsele și să asigure o protecție mai bună pentru utilizatorii finali.

Trimitere statistici anonime – permiteți ESET să colecteze informații despre amenințările noi detectate, cum ar fi numele amenințării, data și ora detectării, metoda de detectare și metadatele asociate și versiunea și configurația produsului, inclusiv informații despre sistemul dvs.

Email de contact (opțional) – Email-ul dvs. de contact se poate include împreună cu fișierele suspecte și poate fi folosit pentru a vă contacta dacă sunt necesare informații suplimentare pentru analiză. Veți primi un răspuns de la ESET numai dacă sunt necesare informații suplimentare.

Trimiterea mostrelor

Trimitere manuală a mostrelor – Vă permite să trimiteți manual mostre către ESET din meniul contextual, din Carantină sau folosind opțiunea Instrumente.

Trimiterea automată a mostrelor detectate

Selectați ce fel de mostre vor fi trimise la ESET pentru analiză și pentru a îmbunătăți detectări viitoare (în mod implicit, mostra trebuie să aibă maximum 64 MB). Sunt disponibile următoarele opțiuni:

Toate mostrele detectate – Toate obiectele detectate de motorul de detecție (inclusiv aplicații potențial nedorite, dacă această opțiune este activată în setările scanerului).

Toate mostrele, cu excepția documentelor – Toate obiectele detectate, cu excepția Documentelor (vedeți mai jos).

Nu se trimit – Obiectele detectate nu vor fi trimise către ESET.

Trimiterea automată a mostrelor suspecte

Aceste mostre vor fi trimise către ESET și în cazul în care motorul de detecție nu le-a detectat. De exemplu, atunci când mostrele au ratat de puțin detectarea sau atunci când modulele de protecție ESET Smart Security Premium consideră mostrele respective ca fiind suspecte sau comportându-se într-un mod neclar (în mod implicit, mostra trebuie să aibă maximum 64 MB).

Executabile – Include fișiere executabile, cum ar fi .exe, .dll, .sys.

Arhive – Include tipuri de fișiere de tip arhivă, cum ar fi .zip, .rar, .7z, .arch, .arj, .bzip, .gzip, .ace, .arc, .cab.

Scripturi – Include tipuri de fișiere de tip script, cum ar fi .bat, .cmd, .hta, .js, .vbs, .ps1.

Altele – Include tipuri de fișiere cum ar fi .jar, .reg, .msi, .sfw, .lnk.

Eventuale mesaje de e-mail considerate spam – Permite trimiterea unor părți ale unor eventuale mesaje de e-mail considerate ca fiind spam sau a mesajelor întregi cu atașări către ESET pentru a fi analizate. Activarea acestei opțiuni îmbunătățește detectarea globală a mesajelor spam, incluzând îmbunătățiri ale detectării mesajelor spam în viitor.

Ștergeți fișierele executabile, arhivele, scripturile, alte mostre și eventualele mesaje de e-mail considerate spam de pe serverele ESET – Definește când se șterg mostrele pe care ESET LiveGuard le trimite spre analiză.

Documente – Include documente Microsoft Office sau PDF, cu sau fără conținut activ.

Ștergeți documente de pe serverele ESET – Definește când se șterg documentele pe care ESET LiveGuard le trimite spre analiză.
arrow_down_home Expandați pentru a vedea o listă cu toate tipurile de fișiere document incluse

Excluderi

Filtrul Excluderi vă permite să excludeți fișiere/directoare din trimitere (de exemplu, această opțiune poate fi utilă pentru a exclude fișiere care pot conține informații confidențiale, cum ar fi documente sau foi de calcul). Fișierele listate nu vor fi trimise niciodată spre analiză către laboratoarele ESET, chiar dacă acestea conțin cod suspect. Tipurile de fișiere cele mai obișnuite sunt excluse în mod implicit (.doc etc.). Dacă doriți, le puteți adăuga în lista de fișiere excluse.


example

Pentru a exclude fișierele descărcate de pe download.domain.com, navigați la Setare avansată > Motor de detecție > Protecție bazată pe cloud > Trimiterea mostrelor și apăsați pe Editare lângă Excluderi. Adăugați excluderea pentru .download.domain.com.

Dimensiunea maximă a mostrelor (MO) – Definește dimensiunea maximă a mostrelor (1-64 MO).

ESET LiveGuard