Procese care se execută

Procesele în execuție afișează programele sau procesele care se execută pe computer și informează ESET imediat și permanent despre infiltrările noi. ESET Smart Security Premium oferă informații detaliate despre procesele care se execută pentru a proteja utilizatorii cu tehnologia ESET LiveGrid®.

PAGE_CLOUD

Reputație – În majoritatea cazurilor, ESET Smart Security Premium, utilizând tehnologia ESET LiveGrid®, atribuie niveluri de risc obiectelor (fișiere, procese, chei de registry etc.) utilizând o serie de reguli euristice care examinează caracteristicile tuturor obiectelor și cuantifică posibilitatea acestora de înregistrare a unor activități dăunătoare. În funcție de această euristică, se atribuie un nivel de risc obiectelor între 1 – Fin (verde) și 9 – Riscant (roșu).

Proces – Numele imaginii programului sau procesului care se execută în mod curent pe computer. De asemenea, puteți utiliza Managerul de activități din Windows pentru a vizualiza toate procesele care în execuție pe computer. Pentru a deschide aplicația Manager de activități, faceți clic dreapta pe o zonă liberă din bara de activități și apoi faceți clic pe Manager de activități sau apăsați pe Ctrl+Shift+Esc pe tastatură.


note

Aplicațiile cunoscute marcate drept Sigur (verde) sunt foarte sigure (în lista albă) și se vor exclude la scanare, pentru a îmbunătăți performanțele.

PID – numărul de identificare a procesului poate fi utilizat drept parametru în diverse acțiuni ale funcțiilor, cum ar fi ajustarea priorității procesului.

Număr de utilizatori – Numărul de utilizatori care utilizează o anumită aplicație. Aceste informații sunt culese de tehnologia ESET LiveGrid®.

Ora descoperirii – Perioada de timp de când tehnologia ESET LiveGrid® a descoperit aplicația.


note

O aplicație marcată drept Necunoscut (portocaliu) nu este neapărat software rău intenționat. În general, este o aplicație nouă. Dacă nu sunteți sigur în privința fișierului, puteți remite fișierul pentru analiză la laboratorul de cercetare de la ESET. Dacă fișierul se dovedește o aplicație rău intenționată, detectarea sa va fi adăugată la una dintre actualizările ulterioare.

Nume aplicație – Numele unui program sau proces.

Faceți clic pe o aplicație pentru a afișa următoarele detalii ale aplicației respective:

Cale – locația unei aplicații de pe computer.

Dimensiune – dimensiunea fișierului în KO (kiloocteți) sau MO (megaocteți).

Descriere – caracteristicile fișierului în funcție de descrierea de la sistemul de operare.

Companie – numele vânzătorului sau al procesului aplicației.

Versiune – informații de la editorul aplicației.

Produs – numele aplicației și/sau denumirea comercială.

Creat la/Modificat la – data și ora creării (modificării).


note

De asemenea, puteți verifica reputația fișierelor care nu acționează drept programe/procese în execuție. Pentru aceasta, faceți clic dreapta pe acestea într-un program de explorare a fișierelor și selectați Opțiuni avansate > Verificare reputație fișier.

HLPTOOLS_CLOUD_CHECK