ESET LiveGuard

ESET LiveGuard este o caracteristică ce adaugă un strat de protecție bazat pe cloud special conceput pentru a limita amenințările noi.

Când este activată, mostrele suspecte care încă nu sunt confirmate ca rău intenționate și care pot transporta programe malware sunt trimise automat către cloudul ESET. Mostrele trimise sunt rulate într-un sandbox și sunt evaluate de motoarele noastre avansate de detecție a malware-ului. Mostrele rău intenționate sau e-mailurile spam suspecte sunt trimise la ESET LiveGrid®. Atașamentele de e-mailuri sunt tratate separat și sunt trimise la ESET LiveGuard. Puteți defini domeniul de aplicare al fișierelor trimise și perioada de păstrare a fișierelor în cloudul ESET. Documentele și fișierele PDF cu conținut activ (macrocomenzi, javascript) nu sunt trimise în mod implicit.

ESET LiveGuard poate fi activat sau dezactivat în:

Fereastra principală a programului > Setare > Protecție computer

Setare avansată (F5) > Motor de detecție > Protecție bazată pe cloud

Pentru a deschide setările avansate pentru ESET LiveGuard, deschideți Setare avansată (F5) > Motor de detecție > Protecție bazată pe cloud > ESET LiveGuard.

Acțiune după detectare – Setează acțiunea de efectuat dacă mostra analizată este evaluată ca o amenințare.

Protecție proactivă – Permite sau blochează executarea fișierelor care sunt analizate de ESET LiveGuard.


note

Dacă protecția proactivă este setată la Se blochează executarea până la primirea rezultatului analizei și doriți să deblocați fișierul care este analizat, faceți clic dreapta pe fișier și faceți clic pe Deblocare fișier analizat de ESET LiveGuard.

Durata maximă de așteptare pentru rezultatul analizei (min) – Setează perioada după care fișierele analizate vor fi deblocate indiferent dacă analiza s-a finalizat sau nu.

ESET LiveGuard vă va informa cu privire la starea analizei prin notificări. Mai jos puteți vedea notificările disponibile:

Titlul notificării

Descriere

ICON_INFO Fișier blocat în urma analizei

Fișierul este blocat de ESET LiveGuard. ESET LiveGuard analizează fișierul pentru a se asigura că este sigur de utilizat. Puteți aștepta sau alege una dintre următoarele opțiuni:

Deblocați fișierul – Deblochează fișierul, dar analiza continuă. Veți primi o notificare cu privire la rezultat. Acest lucru nu este recomandat dacă aveți dubii cu privire la integritatea fișierului.

Modificare setare – Deschide fereastra de configurare a protecției computerului, unde puteți dezactiva modulul ESET LiveGuard și protecția proactivă a acestuia.

ICON_INFO Fișier deblocat

Fișierul nu mai este blocat. Analiza continuă și veți primi o notificare cu privire la rezultat. Puteți deschide fișierul.

ICON_CAUTION Fișier încă în analiză

ESET LiveGuard are nevoie de mai mult timp pentru a termina analiza. Puteți deschide fișierul, dacă este necesar.

ICON_WARNING Ameninţare eliminată

ESET LiveGuard a terminat analiza, iar fișierul conținea o amenințare. Fișierul a fost curățat.

MAIN_SETTING_ICON_ALLOW Fișier sigur de utilizat

ESET LiveGuard a terminat analiza, iar fișierul este sigur de utilizat.