ESET pomoć na mreži

Pretraga Srpski
Izaberite temu

Ažuriranje iz Mirror kopija

Postoje dva osnovna načina da se konfiguriše mirror, koji, u osnovi, predstavlja skladište u koje klijenti mogu da preuzmu datoteke ažuriranja. Fascikla sa datotekama ažuriranja može da bude deljena mrežna fascikla ili HTTP server.


warning

Mirror za ažuriranje kreira kopije datoteka ažuriranja koje mogu da se koriste za ažuriranje radnih stanica na kojima je instalirana ista generacija programa ESET Endpoint Security za Windows. (na primer, ESET Endpoint Security za verziju Windows 10.x kreira datoteke ažuriranja samo za verziju 10.x ESET Endpoint Antivirus za Windows i ESET Endpoint Security za Windows)

Pristup Mirror kopiji putem internog HTTP servera

Ovo je podrazumevana konfiguracija, navedena u unapred definisanoj konfiguraciji programa. Da biste dozvolili pristup Mirror kopiji koristeći HTTP server, idite do kartice Napredno podešavanje > Ažuriranje > Profili > Mirror za ažuriranje i izaberite opciju Kreiraj mirror za ažuriranje.

U odeljku HTTP server na kartici Mirror možete da navedete Port servera koji će HTTP server slušati, kao i tip Potvrde identiteta koji HTTP server koristi. Prema podrazumevanim postavkama, port servera je postavljen na 2221.

Potvrda identiteta – Definiše način potvrde identiteta koji se koristi za pristup datotekama ažuriranja. Dostupne su sledeće opcije: Nijedno, Osnovno i NTLM. Izaberite opciju Osnovno da biste koristili base64 šifrovanje sa osnovnom potvrdom identiteta putem korisničkog imena i lozinke. Opcija NTLM obezbeđuje šifrovanje pomoću metoda bezbednog šifrovanja. Za potvrdu identiteta koristi se korisnik kreiran na radnoj stanici koja deli datoteke ažuriranja. Podrazumevana postavka je Nijedno i ona odobrava pristup datotekama ažuriranja bez potrebe za potvrdom identiteta.


warning

Ako želite da omogućite pristup datotekama ažuriranja putem HTTP servera, Mirror fascikla mora da se nalazi na istom računaru kao instanca programa ESET Endpoint Security koja je kreira.


note

Nakon nekoliko neuspešnih pokušaja ažuriranja iz mirror kopije, prikazuje se greška Korisničko ime i/ili lozinka nisu važeći u oknu ažuriranja u glavnom meniju. Preporučujemo da odete u Napredno podešavanje > Ažuriranje > Profili > Mirror za ažuriranje i proverite korisničko ime i lozinku. Najčešći uzrok ove greške su netačno uneti podaci za potvrdu identiteta.

Nakon konfiguracije mirror servera, morate da dodate novi server za ažuriranje na radnim stanicama klijenata. Da biste to uradili, pratite sledeće korake:

  • U programu otvorite Napredno podešavanje i izaberite opciju Ažuriranje > Profili > Ažuriranja > Ažuriranja modula.
  • Deaktivirajte Odaberi automatski i dodajte novi server u polje Server za ažuriranje koristeći jedan od sledećih formata:
    http://IP_adresa_vašeg_servera:2221
    https://IP_adresa_vašeg_servera:2221 (ako se koristi SSL)

Pristup Mirror kopiji putem sistemskih deljenih resursa

Kao prvo, deljena fascikla bi trebalo da se kreira na lokalnom ili mrežnom uređaju. Prilikom kreiranja fascikle za Mirror kopiju, neophodno je obezbediti pristup za „upisivanje“ korisniku koji će čuvati datoteke ažuriranja u fascikli i pristup za „čitanje“ za sve korisnike koji će ažurirati ESET Endpoint Security iz Mirror fascikle.

Zatim konfigurišite pristup Mirror kopiji na kartici Napredno podešavanje > Ažuriranje > Profili > Mirror za ažuriranje tako što ćete deaktivirati opciju Omogući HTTP server. Ta opcija je podrazumevano aktivirana u instalacionom paketu programa.

Ako se deljena fascikla nalazi na drugom računaru u mreži, morate da unesete podatke za potvrdu identiteta da biste pristupili tom računaru. Da biste uneli podatke za potvrdu identiteta, otvorite Napredno podešavanje i izaberite stavke Ažuriranje > Profili > Ažuriranja > Opcije povezivanja > Deljene Windows lokacije > Poveži se sa LAN mrežom kao. Ova postavka je ista kao postavka za ažuriranje opisana u odeljku Povezivanje sa LAN mrežom kao.

Da biste pristupili fascikli za mirror, ovo mora da se uradi u okviru istog naloga koji se koristi za prijavljivanje na računar na kojem je kreiran mirror. U slučaju da se taj računar nalazi na domenu, mora da se koristi korisničko ime „domen\korisnik“. Ako se računar ne nalazi na domenu, koristi se „IP_adresa_servera\korisnik“ ili „ime_hosta\korisnik“.

Kada se konfiguracija Mirror kopije dovrši, podesite na radnim stanicama \\UNC\PATH kao server za ažuriranje prateći dolenavedene korake:

  1. U programu otvorite Napredno podešavanje i izaberite opciju Ažuriranje > Profili > Ažuriranja.
  2. Deaktivirajte opciju Odaberi automatski pored Ažuriranja modula i dodajte novi server u polje Server za ažuriranje koristeći format \\UNC\PATH.

note

Da bi ažuriranja ispravno funkcionisala, putanja ka Mirror fascikli mora da bude navedena kao UNC putanja. Ažuriranja sa mapiranih disk jedinica možda neće funkcionisati.


important

Kreiranje mirrora pomoću alatke za mirror

Alatka za mirror kreira strukturu fascikli koja se razlikuje od onoga što radi Endpoint mirror. U svakoj fascikli se nalaze datoteke ažuriranja za grupu proizvoda. Morate da navedete kompletnu putanju do ispravne fascikle u podešavanjima ažuriranja datog proizvoda koristeći mirror.

Na primer, da biste ažurirali ESET PROTECT On-Prem preko mirrora, podesite opciju Server za ažuriranje na (u skladu sa korenskom lokacijom HTTP servera):

http://your_server_address/mirror/eset_upd/ep10

Poslednji odeljak kontroliše komponente programa (PCU). Po podrazumevanom podešavanju, preuzete komponente programa se pripremaju za kopiranje na lokalni mirror. Ako je aktivirana opcija Ažuriranja proizvoda, ne morate da izaberete stavku Ažuriranje jer se datoteke automatski kopiraju na lokalni mirror kada postanu dostupne. Pogledajte Režim ažuriranja da biste dobili više informacija o ažuriranjima proizvoda.