ESET pomoć na mreži

Pretraga Srpski
Izaberite temu

Rešavanje problema sa ažuriranjem iz Mirror kopije

U većini slučajeva, problemi tokom ažuriranja sa Mirror servera nastaju usled sledećih razloga: neispravno navođenje opcija mirror fascikle, netačni podaci za potvrdu identiteta za Mirror fasciklu, neispravna konfiguracija na lokalnim radnim stanicama koje pokušavaju da preuzmu datoteke ažuriranja iz mirror kopije ili kombinacija navedenih razloga. Predstavljamo vam pregled najčešćih problema do kojih može doći tokom ažuriranja iz Mirror kopije:

ESET Endpoint Security prijavljuje grešku pri povezivanju sa Mirror serverom – Verovatno je izazvana neispravnim navođenjem servera za ažuriranje (mrežnom putanjom ka Mirror fascikli) sa kojeg lokalne radne stanice preuzimaju ažuriranja. Da biste proverili fasciklu, kliknite na Windows Start meni, zatim na stavku Pokreni, unesite ime fascikle i kliknite na dugme U redu. Trebalo bi da se prikaže sadržaj fascikle.

ESET Endpoint Security zahteva korisničko ime i lozinku – Verovatno je izazvana netačnim podacima za potvrdu identiteta (korisničko ime i lozinka) u odeljku za ažuriranje. Korisničko ime i lozinka se koriste za odobravanje pristupa serveru za ažuriranje sa kojeg će se program ažurirati. Uverite se da su podaci za potvrdu identiteta tačni i uneti u ispravnom formatu. Na primer, Domen/korisničko ime ili Radna grupa/korisničko ime i odgovarajuće lozinke. Ako je Mirror server dostupan „svima“, imajte na umu da to ne znači da se pristup odobrava baš svakom korisniku. Reč „svi“ ne označava eventualne neovlašćene korisnike. Ona samo znači da fascikli mogu da pristupe svi korisnici domena. Zbog toga, ako je fascikla dostupna „svima“, i dalje je potrebno uneti ime korisnika domena i lozinku u odeljak za podešavanje ažuriranja.

ESET Endpoint Security prijavljuje grešku pri povezivanju sa Mirror serverom – Komunikacija na portu definisanom za pristup HTTP verziji Mirror kopije je blokirana.

ESET Endpoint Security prijavljuje grešku pri preuzimanju datoteka ažuriranja – Verovatno je izazvana neispravnim navođenjem servera za ažuriranje (mrežnom putanjom ka Mirror fascikli) sa kojeg lokalne radne stanice preuzimaju ažuriranja.