ESET pomoć na mreži

Pretraga Srpski
Izaberite temu

Implementacija pomoću GPO ili SCCM objekata

Osim instaliranja programa ESET Endpoint Security direktno na radnu stanicu klijenta, instaliranje možete da obavite i pomoću alatki za upravljanje kao što su Group Policy Object (GPO), Software Center Configuration Manager (SCCM), Symantec Altiris ili Puppet.

Sa upravljanjem (preporučeno)

Na računarima sa upravljanjem prvo instaliramo ESET Management Agent, a zatim implementiramo ESET Endpoint Security putem programa ESET PROTECT On-Prem. ESET PROTECT On-Prem mora da bude instaliran u vašoj mreži.

 1. Preuzmite samostalni program za instaliranje softvera ESET Management Agent.
 2. Pripremite skript za daljinsku implementaciju GPO/SCCM.
 3. Pokrenite agenta ESET Management bilo koristeći GPO ili SCCM.
 4. Uverite se da su računari klijenta dodati u ESET PROTECT On-Prem.
 5. Implementirajte i aktivirajte ESET Endpoint Security na računarima klijenta.

note

Sledeći članak iz ESET baze znanja je možda dostupan samo na engleskom jeziku:


Bez upravljanja

Na računarima kojima se ne upravlja možete da implementirate ESET Endpoint Security direktno na radnim stanicama klijenta. Ovo se ne preporučuje jer nećete moći da nadgledate i sprovodite polise za sve proizvode krajnje tačke preduzeća ESET na svim radnim stanicama.

Prema podrazumevanim postavkama, program ESET Endpoint Security se ne aktivira nakon instaliranja i, prema tome, nije funkcionalan.

Opcija 1 (instaliranje softvera)

 1. Preuzmite .msi instalator za ESET Endpoint Security.
 2. Kreirajte preobraženi paket .mst iz .msi datoteke (na primer pomoću Orca .msi uređivača) tako da uključite svojstvo aktivacije proizvoda (pogledajte ACTIVATION_DATA u okviru instalacije pomoću komandne linije).
   
  arrow_down_business Prikaži korake za kreiranje .mst paketa u Orca uređivaču
 1. Opcionalno: Da biste uvezli datoteku prilagođene konfiguracije za ESET Endpoint Security .xml (na primer, da biste aktivirali RMM ili konfigurisali podešavanja proxy servera), stavite cfg.xml datoteku na istu lokaciju na kojoj se nalazi .msi instalator.
 2. Implementirajte .msi instalator daljinski pomoću .mst datoteke i korišćenjem GPO (putem softverske instalacije) ili SCCM.

Opcija 2 (korišćenje planiranog zadatka)

 1. Preuzmite .msi instalator za ESET Endpoint Security.
 2. Pripremite skript za instalaciju pomoću komandne linije koji će obuhvatati svojstvo aktivacije proizvoda (pogledajte ACTIVATION_DATA).
 3. Podesite .msi instalator i .cmd skript tako da budu dostupni svim radnim stanicama u mreži.
 4. Opcionalno: Da biste uvezli datoteku prilagođene konfiguracije za ESET Endpoint Security .xml (na primer, da biste aktivirali RMM ili konfigurisali podešavanja proxy servera), stavite cfg.xml datoteku na istu lokaciju na kojoj se nalazi .msi instalator.
 5. Primenite unapred pripremljeni skript instalacije pomoću komandne linije koristeći GPO ili SCCM.
   • Za GPO upotrebite Željene opcije grupnih polisa > Planirani zadaci grupnih polisa > Zadatak koji se obavlja odmah

note

Ako ne želite da koristite ESET PROTECT On-Prem za daljinsko upravljanje proizvodima krajnje tačke preduzeća ESET, ESET Endpoint Security sadrži ESET dodatnu komponentu za RMM koja vam omogućava da nadgledate i kontrolišete softverske sisteme pomoću lokalno instaliranog agenta kojem se može pristupiti putem dobavljača usluge upravljanja. Pronađite više informacija