Online-Help van ESET

Zoeken Nederlands
Selecteer het onderwerp

Installatie vanaf de opdrachtregel

U kunt ESET Endpoint Security lokaal installeren vanaf de opdrachtregel of op afstand met behulp van een clienttaak installeren vanaf ESET PROTECT On-Prem.

Ondersteunde parameters

APPDIR=<path>

• Pad - Geldig mappad.
  • Map met toepassingsinstallatie.

APPDATADIR=<path>

• Pad - Geldig mappad.
  • Map met toepassingsgegevensinstallatie.

MODULEDIR=<path>

• Pad - Geldig mappad.
  • Map met module-installatie.

ADDLOCAL=<list>

ADDEXCLUDE=<list>

• De ADDEXCLUDE-lijst is een lijst met door komma's gescheiden namen van functies die niet moeten worden geïnstalleerd, ter vervanging van de verouderde REMOVE.
  • Bij het selecteren van een functie die niet moet worden geïnstalleerd, moet het hele pad (d.w.z. alle subfuncties) en de bijbehorende onzichtbare functies expliciet in de lijst worden opgenomen.
  • Syntaxis met ESET .msi-pakketten: ees_nt64_enu.msi /qn ADDEXCLUDE=Firewall,Network

note

ADDEXCLUDE kan niet worden gebruikt in combinatie met ADDLOCAL.

Zie documentatie voor de msiexec-versie die wordt gebruikt voor de juiste opdrachtregelschakelopties.

Regels

• De lijst ADDLOCAL is een door komma's gescheiden lijst met alle functienamen die moeten worden geïnstalleerd.
  • Wanneer u een functie selecteert om te installeren, moet het gehele pad (alle bovenliggende functies) expliciet in de lijst worden opgenomen.
  • Zie aanvullende regels voor de juiste syntaxis.

Onderdelen en functies

note

Installatie van onderdelen met behulp van ADDLOCAL/ADDEXCLUDE-parameters werkt niet met ESET Endpoint Antivirus.

De functies zijn onderverdeeld in 4 categorieën:

• Verplicht: de functie wordt altijd geïnstalleerd.
  • Optioneel: de functie kan worden gedeselecteerd, zodat deze niet wordt geïnstalleerd.
  • Onzichtbaar: logische functie die verplicht is om andere functies goed te laten werken.
  • Tijdelijke plaatsaanduiding: functie die geen gevolgen heeft voor het product, maar die met onderliggende functies moet worden vermeld.

De functieset van ESET Endpoint Security is als volgt:

Beschrijving

Functienaam

Bovenliggend item van functie

Aanwezigheid

Basisonderdelen van programma

Computer

Plaatselijke tijdaanduiding

Detectie-engine

Antivirus

Computer

Verplicht

Detectie-engine/Malwarescans

Scan

Computer

Verplicht

Detectie-engine/Real-timebeveiliging van bestandssysteem

RealtimeProtection

Computer

Verplicht

Detectie-engine/Malwarescans/Documentbescherming

DocumentProtection

Antivirus

Optioneel

Apparaatbeheer

DeviceControl

Computer

Optioneel

Netwerkbeveiliging

Network

Plaatselijke tijdaanduiding

Netwerkbeveiliging/Firewall

Firewall

Network

Optioneel

Netwerkbeveiliging/Bescherming tegen netwerkaanvallen/...

IdsAndBotnetProtection

Network

Optioneel

Beveiligde browser

OnlinePaymentProtection

WebAndEmail

Optioneel

Web en e-mail

WebAndEmail

Plaatselijke tijdaanduiding

Web en e-mail / Protocolfiltering

ProtocolFiltering

WebAndEmail

Onzichtbaar

Web en e-mail/Webtoegangsbeveiliging

WebAccessProtection

WebAndEmail

Optioneel

Web en e-mail/E-mailclientbeveiliging

EmailClientProtection

WebAndEmail

Optioneel

Web en e-mail/E-mailclientbeveiliging/E-mailclients

MailPlugins

EmailClientProtection

Onzichtbaar

Web en e-mail/E-mailclientbeveiliging/Antispam voor e-mailclient

Antispam

EmailClientProtection

Optioneel

Web en e-mail/Webbeheer

WebControl

WebAndEmail

Optioneel

Hulpmiddelen/ESET RMM

Rmm

Optioneel

Bijwerken/Profielen/Updatemirror

UpdateMirror

Optioneel

ESET Inspect-plug-in

EnterpriseInspector

Onzichtbaar

Groepsfunctieset:

Beschrijving

Functienaam

Aanwezigheid van functies

Alle verplichte functies

_Base

Onzichtbaar

Alle beschikbare functies

ALL

Onzichtbaar

Aanvullende regels

• Als een of meer van de WebAndEmail-functies zijn geselecteerd om te worden geïnstalleerd, moet de onzichtbare ProtocolFiltering-functie in de lijst worden opgenomen.
  • Namen van alle functies zijn hoofdlettergevoelig, bijvoorbeeld UpdateMirror is niet gelijk aan UPDATEMIRROR.

Lijst met configuratie-eigenschappen

Eigenschappen

Waarde

Functie

CFG_POTENTIALLYUNWANTED_ENABLED=

0 - Uitgeschakeld
1 - Ingeschakeld

PUA-detectie

CFG_LIVEGRID_ENABLED=

Zie hieronder

Zie de LiveGrid-eigenschap hieronder

FIRSTSCAN_ENABLE=

0 - Uitgeschakeld
1 - Ingeschakeld

Plan een computerscan om na installatie uit te voeren

CFG_PROXY_ENABLED=

0 - Uitgeschakeld
1 - Ingeschakeld

Instellingen voor proxyserver

CFG_PROXY_ADDRESS=

<ip>

IP-adres van proxyserver

CFG_PROXY_PORT=

<port>

Poortnummer van proxyserver

CFG_PROXY_USERNAME=

<username>

Gebruikersnaam voor verificatie

CFG_PROXY_PASSWORD=

<password>

Wachtwoord voor verificatie

ACTIVATION_DATA=

Zie hieronder

Productactivering, licentiecode of offlinelicentiebestand

ACTIVATION_DLG_SUPPRESS=

0 - Uitgeschakeld
1 - Ingeschakeld

Indien ingesteld op "1", wordt het productactiveringsdialoogvenster niet weergegeven bij de eerste keer starten

ADMINCFG=

<path>

Pad naar geëxporteerde XML-configuratie
(standaardwaarde cfg.xml)

Alleen configuratie-eigenschappen in ESET Endpoint Security

CFG_EPFW_MODE=

0 - Automatisch (standaard)
1 - Interactief
2 - Op beleid gebaseerd
3 - Leren

Firewall filtermodus

CFG_EPFW_LEARNINGMODE_ENDTIME=

<timestamp>

Einddatum van de leermodus als Unix-tijdstempel

LiveGrid®-eigenschap

Bij installatie van ESET Endpoint Security met CFG_LIVEGRID_ENABLED is het gedrag van het product na de installatie:

Functie

CFG_LIVEGRID_ENABLED=0

CFG_LIVEGRID_ENABLED=1

ESET LiveGrid®-reputatiesysteem

Aan

Aan

ESET LiveGrid®-feedbacksysteem

Uit

Aan

Anonieme statistieken verzenden

Uit

Aan

De eigenschap ACTIVATION_DATA

Opmaak

Methoden

ACTIVATION_DATA=key:AAAA-BBBB-CCCC-DDDD-EEEE

Activering met behulp van de ESET-licentiecode (internetverbinding moet actief zijn)

ACTIVATION_DATA=offline:C:\ProgramData\ESET\ESET Security\license.lf

Activering met behulp van een offlinelicentiebestand

Taaleigenschappen

ESET Endpoint Security-taal (u moet beide eigenschappen opgeven).

Eigenschap

Waarde

PRODUCT_LANG=

LCID-decimaal (landinstellingen-ID), bijvoorbeeld 1033 voor het Engels (Verenigde Staten). Zie de lijst met taalcodes.

PRODUCT_LANG_CODE=

LCID-tekenreeks (taalcultuurnaam) in kleine letters, bijvoorbeeld en-us voor Engels (Verenigde Staten). Zie de lijst met taalcodes.

Eigenschappen voor opnieuw opstarten

Geef de volgende parameters op om de computer opnieuw op te starten na de installatie:

Eigenschap

Waarde

Functie

REBOOT_WHEN_NEEDED=

0 - Uitgeschakeld
1 - Ingeschakeld

Als deze optie is ingeschakeld, wordt de computer opnieuw opgestart na de installatie.

REBOOT_CANCELABLE=

0 - Uitgeschakeld
1 - Ingeschakeld

Als deze optie is ingeschakeld, kan de gebruiker het opnieuw opstarten van de computer annuleren.

REBOOT_POSTPONE=

waarde in seconden

Maximale hoeveelheid tijd in seconden die de gebruiker heeft om het opnieuw opstarten van de computer uit te stellen.

note

REBOOT_CANCELABLE en REBOOT_POSTPONE zijn alleen beschikbaar als REBOOT_WHEN_NEEDED is ingeschakeld.

Voorbeelden van opdrachtregelinstallaties

important

Lees de Licentieovereenkomst voor eindgebruikers en controleer of u over beheerdersbevoegdheden beschikt voordat u de installatie uitvoert.

example

Sluit het gedeelte NetworkProtection van de installatie (u moet ook alle onderliggende functies opgeven):

msiexec /qn /i ees_nt64.msi ADDEXCLUDE=Network,Firewall,IdsAndBotnetProtection

example

Als u wilt dat uw ESET Endpoint Security na installatie automatisch wordt geconfigureerd, kunt u op de installatieopdracht basisconfiguratieparameters opgeven.

Installeer ESET Endpoint Security met ESET LiveGrid® ingeschakeld:

msiexec /qn /i ees_nt64.msi CFG_LIVEGRID_ENABLED=1

example

Installeer naar een andere toepassingsinstallatiemap dan de standaardinstelling.

msiexec /qn /i ees_nt64_enu.msi APPDIR=C:\ESET\

example

Installeer en activeer ESET Endpoint Security met behulp van uw ESET-licentiecode.

msiexec /qn /i ees_nt64_enu.msi ACTIVATION_DATA=key:AAAA-BBBB-CCCC-DDDD-EEEE

example

Stille installatie met gedetailleerde logboekregistratie (handig voor het oplossen van problemen) en alleen RMM met verplichte onderdelen:

msiexec /qn /i ees_nt64.msi /l*xv msi.log ADDLOCAL=_Base,Rmm

example

Geforceerde, stille, volledige installatie met een bepaalde taal.

msiexec /qn /i ees_nt64.msi ADDLOCAL=ALL PRODUCT_LANG=1033 PRODUCT_LANG_CODE=en-us

Opdrachtregelopties voor na installatie

• ESET CMD : importeer een .xml-configuratiebestand of schakel een beveiligingsfunctie in/uit
  • Opdrachtregelscanner : voer een computerscan vanaf de opdrachtregel uit