Skydd av e-postklient

Skydd av e-postklient – kontrollerar e-postkommunikation som tas emot av POP3- och IMAP-protokollen.

Så här konfigurerar du ESET Endpoint Antivirus for macOS på distans:

1.I ESET PROTECT On-Prem klickar du på Policyer > Ny policy och skriver ett namn på policyn.

note

Om du vill justera inställningarna i en befintlig policy för ESET Endpoint for macOS (V7+) klickar du på den policy som du vill ändra i listan med policyer och klickar på Redigera > Inställningar.

2.Klicka på Inställningar och välj ESET Endpoint for macOS (V7+) på den nedrullningsbara menyn.

3.Justera önskade inställningar.

4.Klicka på Fortsätt > Tilldela och välj lämplig grupp med datorer.

5.Klicka på OK > Slutför.

note

Se programpreferenser för information om hur du konfigurerarESET Endpoint Antivirus for macOS lokalt.

In Webb och e-post > Skydd av e-postklienter kan du konfigurera följande inställningar:

Grundläggande

Integrering av ESET Endpoint Antivirus for macOS med din e-postklient ökar nivån av aktivt skydd mot skadlig kod i e-postmeddelanden. ESET rekommenderar att du håller Aktivera e-postskydd aktiverat.

E-postprotokoll

IMAP och POP3 är de vanligaste protokollen som används för att ta emot e-postkommunikation i en e-postklient. Internet Message Access Protocol är ett annat Internetprotokoll för hämtning av e-post. IMAP har en del fördelar framför POP3. Till exempel kan flera klienter samtidigt ansluta till samma brevlåda och upprätthålla information om meddelandetillstånd, om meddelandet har lästs, besvarats eller tagits bort. Skyddsmodulen för denna kontroll startas automatiskt vid systemstart och är sedan aktivt i minnet.

ESET Endpoint Antivirus for macOS ger skydd för dessa protokoll oavsett vilken e-postklient som används och utan att kräva omkonfiguration av e-postklienten. Programmet genomsöker endast trafik på portar som definierats i Portar som används av IMAP/POP3-protokollet. Andra kommunikationsportar kan läggas till vid behov. Flera portnummer måste avgränsas av ett kommatecken.

ThreatSense-parametrar

ThreatSense-parametrar gör att du kan ange konfigurationsalternativ för skyddet av e-postklienter, till exempel objekt som ska genomsökas, detekteringsmetoder som används osv. Se ThreatSense-parametrar för detaljerad information.

Varningar och meddelanden

Efter att ett e-postmeddelande har kontrollerats bifogas ett meddelande med genomsökningsresultatet till e-postmeddelandet. Välj Lägg till meddelanden till mottagen och läst e-post. Tänk på att meddelandena kan undantas i problematiska HTML-meddelanden eller om meddelanden förfalskas av skadlig kod. Taggmeddelanden kan läggas till i mottagen och läst e-post. Följande alternativ finns tillgängliga:

Aldrig – inga meddelanden läggs till.

När en detektering inträffar – endast meddelanden som innehåller skadlig programvara märks som kontrollerad (standard).

Till all e-post vid genomsökning – programmet lägger till meddelanden till all genomsökt e-post.

Uppdatera ämnet för skickad och mottagen e-post – inaktivera detta om du inte vill att e-postskyddet inkluderar en virusvarning i det infekterade e-postmeddelandets ämnesrad. Den här funktionen möjliggör enkel, ämnesbaserad filtrering av infekterad e-post (om ditt e-postprogram stöder funktionen). Den ökar också tillförlitligheten för mottagaren och om en infiltration identifieras ger den värdefull information om hotnivån för ett visst meddelande eller för en viss avsändare.

Text som ska läggas till i ämnet i det infekterade e-postmeddelandet – redigera mallen om du vill ändra ämnesradens format i ett infekterat e-postmeddelande. Denna funktion ersätter ämnesraden "Hej" till följande format: ”[detekteringens %VIRUSNAME%] Hello". Variabeln %VIRUSNAME% representerar detekteringen.