Typisk installation

Typisk installation innehåller konfigurationsalternativ som passar de flesta användare. Dessa inställningar ger maximal säkerhet kombinerad med utmärkta systemprestanda. Typisk installation är standardalternativet och rekommenderas för dem som inte har särskilda krav på vissa inställningar.

1.I fönstret ESET LiveGrid väljer du det alternativ du föredrar och klickar på Fortsätt. Om du senare bestämmer dig för att du skulle vilja ändra den här inställningen kommer du att kunna göra det med LiveGrid-inställningarna. För mer information om ESET Live Grid besöker du vår ordlista.

2.I fönstret Potentiellt oönskade program väljer du det alternativ du föredrar (se Vad är ett potentiellt oönskat program?) och klickar på Fortsätt. Om du senare bestämmer dig för att du vill ändra den här inställningen använder du de avancerade inställningarna.

3.Klicka på Installera. Om du uppmanas att ange ditt macOS-lösenord anger du det och klickar på Installera programvara.

Efter installationen av ESET Cyber Security Pro:

macOS Big Sur (11)

1.Tillåt systemtillägg.

2.Tillåta fullständig diskåtkomst.

3.Tillåt att ESET lägger till proxykonfigurationer. Du får följande meddelande: ESET Cyber Security Pro” vill lägga till proxykonfigurationer. När du får det här meddelandet klickar du på Tillåt. Om du klickar på Tillåt inte fungerar inte webbåtkomstskyddet.

hmtoggle_plus0macOS 10.15 och äldre

Utför en genomsökning av datorn efter skadlig kod när ESET Cyber Security Pro installerats. I programmets huvudfönster klickar du på Genomsökning av datorn > Smart genomsökning. Mer information om genomsökning av datorn på begäran finns i avsnittet Genomsökning av datorn på begäran.