Tillåta systemtillägg

I macOS 11 (Big Sur) ersattes kernel-tillägg av systemtillägg. Dessa kräver användargodkännande innan nya systemtillägg från tredje part läses in.

Efter installationen av ESET Cyber Security Pro i macOS Big Sur (11) och senare får du meddelandet Ett systemtillägg har blockerats från systemet och meddelandet Datorn skyddas inte från ESET Cyber Security Pro. Om du vill komma åt alla funktioner i ESET Cyber Security Pro behöver du tillåta systemtillägg på enheten.

warning

Uppgradera från tidigare macOS till Big Sur.

Om du redan har installerat ESET Cyber Security Pro och ska uppgradera till macOS Big Sur måste du tillåta ESET-kernel-tilläggen manuellt efter uppgraderingen. Fysisk åtkomst till klientdatorn krävs — vid fjärråtkomst är knappen Tillåt inaktiverad.

När du installerar ESET-produkten i macOS Big Sur eller senare måste du tillåta ESET-systemtilläggen manuellt. Fysisk åtkomst till klientdatorn krävs — vid fjärråtkomst är det här alternativet inaktiverat.

Tillåta systemtillägg manuellt

1.Klicka på Öppna systeminställningar eller Öppna säkerhetsinställningar i en av varningsdialogrutorna.

2.Klicka på låsikonen längst ned till vänster om du vill tillåta ändringar i inställningsfönstret.

3.Använd ditt Touch ID eller klicka på Använd lösenord och skriv ditt användarnamn och lösenord. Klicka sedan på Lås upp.

4.Klicka på Information.

5.Välj båda ESET Cyber Security Pro.app-alternativen.

6.Klicka på OK.

En detaljerad steg-för-steg-guide finns i vår artikel i kunskapsbasen. (Artiklar i kunskapsbasen är inte tillgängliga på alla språk.)