Standaardinstallatie

Een standaardinstallatiemodus omvat de configuratie-opties die geschikt zijn voor de meeste gebruikers. Deze instellingen bieden maximale veiligheid in combinatie met uitstekende systeemprestaties. De standaardinstallatie is de standaardoptie en wordt aanbevolen voor degenen zonder speciale vereisten voor bepaalde instellingen.

1.Selecteer de optie van uw voorkeur in het venster ESET LiveGrid en klik op Doorgaan. Als u later besluit dat u deze instelling wilt wijzigen, kunt u dit doen met behulp van de LiveGrid-instelling. Ga voor meer informatie over ESET Live Grid, naar onze woordenlijst.

2.Selecteer in het venster Potentieel ongewenste toepassingen de optie van uw voorkeur (zie Wat is een potentieel ongewenste toepassing?) en klik op Doorgaan. Als u later besluit dat u deze instelling wilt wijzigen, gebruikt u Geavanceerde instellingen.

3.Klik op Installeren. Als u wordt gevraagd uw macOS-wachtwoord in te voeren, voert u dit in en klikt u op Software installeren.

Na de installatie van ESET Cyber Security Pro:

macOS Big Sur (11)

1.Systeemextensies toestaan.

2.Volledige schijftoegang toestaan

3.ESET toestaan om proxyconfiguraties toe te voegen. U ontvangt de volgende melding: "ESET Cyber Security Pro" wil graag proxyconfiguraties toevoegen. Wanneer u deze melding ontvangt, klikt u op Toestaan. Als u op Niet toestaan klikt, werkt Beveiliging van webtoegang niet.

hmtoggle_plus0macOS 10.15 en ouder

Na installatie van ESET Cyber Security Pro moet u de computer scannen om op schadelijke code te controleren. Klik in het hoofdvenster van het programma op Computerscan > Smart scan. Zie het gedeelte Computerscan op aanvraag voor meer informatie over computerscans op aanvraag.