Systeemextensies toestaan

In macOS 11 (Big Sur) zijn kernelextensies vervangen door systeemextensies. Hiervoor is goedkeuring van de gebruiker nodig voordat nieuwe systeemextensies van derden worden geladen.

Na installatie van ESET Cyber Security Pro op macOS Big Sur (11) en later ontvangt u de melding Systeemextensie geblokkeerd van uw systeem en de melding Uw computer is niet beveiligd van ESET Cyber Security Pro. Als u toegang tot alle functies van ESET Cyber Security Pro wilt hebben, moet u systeemextensies toestaan op uw apparaat.

warning

Upgrade van vorige macOS naar Big Sur.

Als u ESET Cyber Security Pro al hebt geïnstalleerd en gaat upgraden naar macOS Big Sur, moet u de ESET-kernelextensies handmatig toestaan na de upgrade. Fysieke toegang tot de clientcomputer is vereist: wanneer u op afstand toegang hebt, is de knop Toestaan uitgeschakeld.

Wanneer u het ESET-product installeert op macOS Big Sur of hoger, moet u de ESET-systeemextensies handmatig toestaan. Fysieke toegang tot de clientcomputer is vereist: wanneer u op afstand toegang hebt, is deze optie uitgeschakeld.

Systeemextensies handmatig toestaan

1.Klik op Systeemvoorkeuren openen of Beveiligingsvoorkeuren openen in een van de waarschuwingsdialoogvensters.

2.Klik linksonder op het vergrendelingspictogram om wijzigingen in het instellingenvenster toe te staan.

3.Gebruik uw Touch ID of klik op Wachtwoord gebruiken en typ uw gebruikersnaam en wachtwoord, en klik vervolgens op Ontgrendelen.

4.Klik op Details.

5.Selecteer beide ESET Cyber Security Pro.app-opties.

6.Klik op OK.

Ga voor een uitvoerige stap-voor-stap gids naar ons kennisbankartikel. (Kennisbankartikelen zijn niet in alle talen beschikbaar.)