Een ESET PROTECT activeren, onderbreken of verwijderen

ESET PROTECT is een krachtige oplossing voor het beheren van de beveiliging van eindpunten en servers.

note

Gecombineerd ESET Business Account- en ESET MSP Administrator-account

Als u zowel een ESET MSP Administrator-account als een ESET Business Account-account gebruikt, kunt u slechts één van deze ESET PROTECT-accounts activeren/deactiveren. Er is een hiervoor in aanmerking komende licentie vereist.

Activeren ESET PROTECT

important

Licentie vereist om ESET PROTECT te activeren

Er is een aanmerking komende licentie vereist om ESET PROTECT rechtstreeks vanuit het dashboard van de ESET Business Account-portal te activeren. Dit kan met proeflicenties die zijn geactiveerd in de ESET Business Account-portal.

Neem contact op met uw lokale ESET-partner voor meer informatie over in aanmerking komende licenties.

Als u een hoofdgebruiker bent en aan een gratis proefperiode begint of een hiervoor in aanmerking komende licentie importeert, kunt u ESET PROTECT activeren vanuit het EBA-portal:

1.Navigeer naar Dashboard en klik op Gratis proefversie starten in de tegel ESET PROTECT.

note

Activering van ESET PROTECT later voltooien

Als u op dit punt de activering van ESET PROTECT annuleert, kunt u later op Activeren in de bijbehorende tegel klikken.

2.De activeringswizard verwijst naar de Gebruiksvoorwaarden van ESET PROTECT en geeft de locatie van het optimale datacenter weer op basis van uw huidige locatie. Selecteer Ik ga akkoord met de Gebruiksvoorwaarden en klik op Doorgaan.

eba_activate_eca_accept_eulaANDselect_data-center-location

3.Wacht tot het meldingsvenster Uw ESET PROTECT is gereed wordt weergegeven.

4.Als u het meldingsvenster afsluit, krijgt u toegang tot ESET PROTECT door te klikken op Openen in de tegel ESET PROTECT in het Dashboard. Klik op Doorgaan.

5.Klik op Activeren als u Verificatie op basis van twee factoren wilt activeren, of klik op Doorgaan als u activering wilt overslaan.

6.De ESET PROTECT-webconsole wordt in een nieuw browsertabblad geopend.

ESET PROTECT Opgeschort

Als de laatste in aanmerking komende licentie vervalt, hebt u een respijtperiode van 14 dagen om de licentie te verlengen of een nieuwe in aanmerking komende ESET PROTECT-licentie toe te voegen om opschorting van uw ESET PROTECT-exemplaar te voorkomen. Wanneer uw ESET PROTECT is opgeschort, is het ontoegankelijk en niet-functioneel en hebt u 30 dagen de tijd om het service te herstellen door de licentie te verlengen of door een nieuwe in aanmerking komende licentie voor ESET PROTECT te importeren.

Als de laatste in aanmerking komende licentie wordt verwijderd uit ESET Business Account, wordt ESET PROTECT onmiddellijk opgeschort.

Verwijderen ESET PROTECT

1.Voordat u ESET PROTECT verwijdert, moet u eerst de ESET PROTECT-agent verwijderen van beheerde apparaten.

2.Als u ESET PROTECT wilt verwijderen, klikt u op het tandwielpictogram icon-settings-gear op de tegel ESET PROTECT in het dashboard en klikt u op  verwijderenESET PROTECT.

eba_eca_delete

3.Geef ter bevestiging van het verwijderen uw wachtwoord voor ESET Business Account op in het veld Wachtwoord bevestigen en klik op Verwijderen.

note

Neem contact op met ESET Technische ondersteuning

Als u contact wilt opnemen met ESET-ondersteuning over uw geactiveerde ESET PROTECT, moet u de id van uw exemplaar van ESET PROTECT opgeven die u vindt in het gedeelte Help > Info van de ESET Business Account-portal.