ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

A számítógép védelme

Kattintson a Számítógép-védelem elemre a program főablaka > Beállítások szakaszban az összes védelmi modul áttekintéséhez:

Valós idejű fájlrendszervédelem – A program a fájlok megnyitásakor, létrehozásakor vagy futtatásakor ellenőrzi, hogy nem tartalmaznak-e kártevő kódot.

Eszközfelügyelet – Ez a modul lehetővé teszi a kiterjesztett szűrők/engedélyek ellenőrzését, tiltását vagy módosítását, valamint annak megadását, hogy a felhasználó hogyan érhet el és használhat egy adott eszközt (CD/DVD/USB stb.).

Behatolásmegelőző rendszer (HIPS) – A behatolásmegelőző rendszer felügyeli az operációs rendszeren belüli eseményeket, és a testre szabott szabályegyüttesek alapján reagál rájuk.

Játékos üzemmód – Engedélyezi vagy letiltja a játékos üzemmódot. A játékos üzemmód engedélyezése biztonsági kockázatot hordoz, ezért a védelmi állapot ikonja a tálcán narancssárgára változik.

Az egyes védelmi modulok szüneteltetéséhez vagy letiltásához kattintson a kapcsolóikonra MODULE_ENABLED.


warning

A védelmi modulok kikapcsolása esetén csökkenhet a számítógép védelmi szintje.

Kattintson a fogaskerékre GEAR az egyik védelmi modul mellett a modul további beállításainak megjelenítéséhez.

A Valós idejű fájlrendszervédelem esetén kattintson a fogaskerékre GEAR, majd válasszon a következő lehetőségek közül:

Konfigurálás – A Valós idejű fájlrendszervédelem További beállítások ablakának megnyitása.

Kivételek szerkesztése – A Kivételek beállítása beállítási ablak megnyitása, ahol kizárhat fájlokat és mappákat az ellenőrzésből.

PAGE_SETTINGS_ANTIVIRUS

A vírus- és kémprogramvédelem ideiglenes letiltása – Letiltja az összes vírus- és kémprogramvédelmi modult. A védelem letiltásakor megjelenik egy ablak, ahol az Időpont legördülő listából kiválasztott értékkel megadhatja, hogy mennyi ideig legyen letiltva a védelem. Csak akkor használja, ha tapasztalt felhasználó, vagy ha az ESET műszaki terméktámogatási szolgálat kérte meg erre.