ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Játékos üzemmód

A játékos üzemmód azoknak a felhasználóknak hasznos, akiknek fontos a szoftverek megszakítás nélküli használata, és nem szeretnék, hogy az értesítési/riasztási ablakok zavarják meg őket, illetve szeretnék minimalizálni a CPU terhelését. A játékos üzemmód olyan bemutatók során használható, amelyeket nem szakíthat meg semmiféle vírusvédelmi művelet. A funkció engedélyezésével letiltja az előugró ablakokat, valamint teljesen leállítja a feladatütemező tevékenységét. A rendszervédelem változatlanul működik a háttérben, felhasználói beavatkozást azonban nem igényel.

A játékos üzemmód a program főablakában engedélyezhető, illetve tiltható le úgy, hogy a Beállítások > Számítógép-védelem, majd aMODULE_INACTIVE vagy a MODULE_ENABLED elemre kattint a Játékos üzemmód szakaszban. A játékos üzemmód engedélyezése biztonsági kockázatot is jelent, amelyre a védelem állapotát jelző, a tálcán narancssárga színűre váltó állapotikon figyelmeztet. Ez a figyelmeztetés jelenik meg a program főablakában is, ahol a játékos üzemmód mellett A játékos üzemmód aktív narancssárga felirat látható.

A További beállítások > Eszközök > Játékos üzemmód csoportban jelölje be a Játékos üzemmód engedélyezése automatikusan az alkalmazások teljes képernyős módban való futtatásakor jelölőnégyzetet, ha azt szeretné, hogy a rendszer automatikusan játékos üzemmódba váltson, amint elindít egy teljes képernyős alkalmazást, majd az alkalmazás bezárásakor kilépjen ebből az üzemmódból.

A Játékos üzemmód letiltása automatikusan jelölőnégyzet bejelölése esetén megadhatja, hogy mennyi idő után kapcsoljon ki az üzemmód.