ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Naplófájlok

Az ESET NOD32 Antivirus naplózási konfigurációját a További beállítások > Eszközök > Naplófájlok lapon találhatja meg. A naplókkal kapcsolatos szakaszban szabályozható a naplók kezelése. A régebbi naplók automatikusan törlődnek, így nem foglalják a merevlemez-területet. A naplófájlokhoz az alábbi beállításokat adhatja meg:

Naplók minimális részletessége – Itt adhatja meg a naplózandó események minimális részletességi szintjét:

Diagnosztikai – A fentiek mellett a program pontos beállításához szükséges információk naplózása.

Tájékoztató – Tájékoztató jellegű üzenetek rögzítése a naplóba (beleértve a sikeres frissítésekről szóló üzeneteket és a fent említett bejegyzéseket).

Figyelmeztetések – Kritikus figyelmeztetések és figyelmeztető üzenetek rögzítése.

Hibák – A „Hiba a fájl letöltésekor” és más kritikus hibák bejegyzése a naplóba.

Kritikus – A program csak a kritikus (például a Vírusvédelem indításával, stb. kapcsolatos) hibákat naplózza.


note

A Diagnosztikai részletességi szint választása esetén minden letiltott kapcsolatot feljegyez a rendszer.

A jelölőnégyzet bejelölésekor a rendszer automatikusan törli Az ennél régebbi naplóbejegyzések törlése (nap) mezőben megadott számú napnál régebbi naplóbejegyzéseket.

Naplófájlok automatikus optimalizálása – Az opció bejelölése esetén a naplófájlok töredezettségmentesítése automatikusan megtörténik, ha a százalékérték meghaladja a Ha a fölösleges bejegyzések száma több mint (%) mezőben megadott értéket.

Az Optimalizálás gombra kattintva elkezdheti a naplófájlok töredezettségmentesítését. A program a folyamat során az összes üres naplóbejegyzést eltávolítja, ami javítja a teljesítményt, és gyorsítja a naplók feldolgozását. A teljesítményjavulás különösen a nagyszámú bejegyzést tartalmazó naplófájloknál látványos.

A Szöveges protokoll engedélyezése beállítással engedélyezheti a naplók tárolását a naplófájloktól eltérő fájlformátumban:

Célkönyvtár – A naplófájlok tárolására szolgáló könyvtár (csak szöveges/CSV-fájlokra vonatkozik). Az egyes naplószakaszokhoz saját, előre megadott nevű fájl tartozik (például a virlog.txt a naplófájlok Észlelések szakaszához, ha a naplók tárolásához egyszerű szöveges fájlformátumot használ).

Típus – Ha a szöveges fájlformátumot választja, a naplók tárolása szöveges fájlban történik, és az adatokat tabulátorok választják el egymástól. Ugyanez vonatkozik a vesszővel elválasztott CSV fájlformátumra is. Az Esemény típus kiválasztása esetén a naplók tárolása nem fájlban, hanem a Windows eseménynaplójában történik (amely a Vezérlőpult Eseménynapló eszközében tekinthető meg).

Az összes naplófájl törlése hivatkozásra kattintva törölheti a Típus legördülő listában aktuálisan kijelölt összes tárolt naplót. Ezt követően a naplók sikeres törléséről tájékoztató értesítés jelenik meg.


note

A hibák gyorsabb elhárítása végett időnként lehetséges, hogy az ESET kérni fogja számítógépe naplóit. Az ESET Log Collector egyszerűvé teszi a szükséges információk összegyűjtését. Az ESET Log Collector részletes ismertetése az ESET tudásbáziscikkében található.