ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

ESET CMD

Ez a funkció engedélyezi speciális ecmd parancsok használatát. És lehetővé teszi beállítások exportálását és importálását parancssor (ecmd.exe) használatával. Mostanáig a beállításokat csak a felhasználói felület segítségével lehetett exportálni és importálni. A ESET NOD32 Antivirus-konfiguráció .xml.xml fájlba exportálható.

Az ESET CMD engedélyezése esetén két hitelesítési mód lehetséges:

Nincs – nincs hitelesítés. Nem javasoljuk ennek a módszernek a használatát, mivel ez lehetővé teszi bármilyen aláíratlan konfiguráció importálását, ami lehetséges kockázatot jelent.

További beállítások jelszava – jelszóra van szükség, ha .xml fájlból szeretne importálni egy konfigurációt. A fájlt alá kell írni (az .xml konfigurációs fájl aláírásáról lent olvashat). Meg kell adni a Hozzáférési beállításokban megadott jelszót egy új konfiguráció importálása előtt. Ha nincsenek hozzáférési beállítások engedélyezve, a jelszó nem egyezik meg, vagy az .xml konfigurációs fájl nincs aláírva, a rendszer nem importálja a konfigurációt.

Az ESET CMD engedélyezését követően parancssor használatával importálhat és exportálhat ESET NOD32 Antivirus-konfigurációkat. Ezt végezheti manuálisan, illetve automatizálási célból létrehozhat egy parancsfájlt.


important

Speciális ecmd parancsok használatához rendszergazdai jogosultságokkal kell futtatnia őket, vagy a Futtatás rendszergazdaként paranccsal meg kell nyitnia a Windows parancssori ablakát (cmd). Ellenkező esetben a következő hibaüzenet jelenik meg: Error executing command. Konfiguráció exportálásakor célmappának is lennie kell. Az exportálási parancs továbbra is működik, ha az ESET CMD funkció ki van kapcsolva.


example

Beállítások exportálása parancs:
ecmd /getcfg c:\config\settings.xml
 
Beállítások importálása parancs:
ecmd /setcfg c:\config\settings.xml


note

A speciális ecmd-parancsok csak helyileg futtathatók.

.xml konfigurációs fájl aláírása:

1.Töltse le az XmlSignTool végrehajtható fájlt.

2.Nyissa meg a Windows parancssori ablakát (cmd) a Futtatás rendszergazdaként paranccsal.

3.Lépjen oda, ahová az xmlsigntool.exe fájlt mentette.

4.Az .xml konfigurációs fájl aláírásához hajtson végre egy parancsot. Használat: xmlsigntool /version 1|2 <xml_file_path>


important

/version paraméter értéke az ESET NOD32 Antivirus verziójától függ. Az ESET NOD32 Antivirus 11.1-esnél korábbi verziója esetén a következőt használja: /version 1. Az ESET NOD32 Antivirus aktuális verziója esetén a következőt használja: /version 2.

5.Az XmlSignTool kérésére adja meg, majd újból adja meg a további beállítások jelszavát. Az .xml konfigurációs fájl most már alá van írva, és használható importáláshoz a ESET NOD32 Antivirus másik példányán az ESET CMD funkció beállítások jelszava hitelesítési módjának használatával.


example

Exportált konfigurációs fájl aláírási parancs:
xmlsigntool /version 2 c:\config\settings.xml

ecmd_xmlsigntool


note

Ha a Hozzáférési beállítások jelszava módosul, és importálni szeretne egy olyan konfigurációt, amelyet korábban egy régi jelszóval írtak alá, akkor ismét alá kell írnia az .xml konfigurációs fájlt az aktuális jelszóval. Így egy régebbi konfigurációs fájlt használhat anélkül, hogy az importálás előtt exportálnia kellene egy másik olyan gépre, amelyen fut az ESET NOD32 Antivirus.


warning

Nem javasoljuk az ESET CMD engedélyezését hitelesítés nélkül, mivel ez lehetővé teszi nem aláírt konfigurációk importálását. A További beállítások > Felhasználói felület > Hozzáférési beállítások részen adja meg a jelszót, így megakadályozhatja, hogy a felhasználók jogosultság nélkül módosításokat végezhessenek.