ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Kivételek

A Kivételek részen objektumokat zárhat ki az ellenőrzésből. Ha azt szeretné, hogy a program minden objektumot megvizsgáljon, azt javasoljuk, hogy csak akkor hozzon létre kivételeket, ha feltétlenül szükséges. Lehetnek olyan helyzetek, amikor valóban ki kell zárnia egy objektumot: a nagy adatbázis-bejegyzések ellenőrzése lelassíthatja a számítógép működését, akárcsak az olyan szoftverek, amelyek ütköznek az ellenőrzéssel.

Teljesítménybeli kivételek – kizárhat fájlokat és mappákat az ellenőrzésből. A teljesítménybeli kivételekkel kizárható a játékalkalmazások fájlszintű ellenőrzése, illetve abnormális rendszerműködés vagy megnövekedett teljesítmény esetén.

Az Észlelési kivételek segítségével objektumokat zárhat ki az észlelésből az észlelt elem neve, az objektum elérési útvonala vagy kivonata segítségével. Az észlelési kivételek nem úgy zárnak ki fájlokat és mappákat az ellenőrzésből, mint a teljesítménybeli kivételek. Az észlelési kivételek csak akkor zárnak ki objektumokat, ha a keresőmotor észleli őket, és van egy megfelelő szabály a kizárási listában.

Nem összekeverendők más típusú kivételekkel:

Folyamatkivételek – A kizárt folyamatok által végzett összes fájlművelet kimarad az ellenőrzésből (erre a biztonsági mentések gyorsaságának és a szolgáltatások elérhetőségének javítása miatt lehet szükség),

Kizárt fájlkiterjesztések,

HIPS-kivételek

Kivételszűrő felhőalapú védelemhez.