ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Teljesítménybeli kivételek

A Teljesítménybeli kivételek részen fájlokat és mappákat zárhat ki az ellenőrzésből.

Ha azt szeretné, hogy a program minden objektumot megvizsgáljon az esetleges kártevők kiszűrése érdekében, azt javasoljuk, hogy csak akkor hozzon létre kivételeket, ha feltétlenül szükséges. Lehetnek ugyanakkor olyan helyzetek, amikor valóban ki kell zárnia egy objektumot: a nagy adatbázis-bejegyzések ellenőrzése például lelassíthatja a számítógép működését, akárcsak az olyan szoftverek, amelyek ütköznek az ellenőrzéssel.

A További beállítások > Keresőmotor > Kivételek > Teljesítménybeli kivételek > Szerkesztés lapon adhatja hozzá az ellenőrzésből kizárni kívánt fájlokat és mappákat a kivételek listájához.


note

Nem összekeverendő az észlelési kivételekkel, a kizárt fájlkiterjesztésekkel, a HIPS-kiterjesztésekkel és a folyamatkivételekkel.

Ha ki szeretne zárni egy objektumot (útvonalat, fájlt vagy mappát) az ellenőrzésből, kattintson a Hozzáadás elemre, majd írja be az elérési utat, vagy jelölje ki a fastruktúrában.

CONFIG_EXCLUDE_PERFORMANCE


note

Ha egy fájl megfelel az ellenőrzésből való kizárás feltételeinek, az abban talált kártevőket nem észleli a Valós idejű fájlrendszervédelem vagy a Számítógép ellenőrzése modul.

Vezérlőelemek

Hozzáadás – Ezzel a gombbal zárhat ki objektumokat az ellenőrzésből.

Szerkesztés – A kijelölt bejegyzések szerkesztését teszi lehetővé.

Törlés – A kijelölt bejegyzések eltávolítása (több bejegyzés kijelöléséhez tartsa lenyomva a CTRL billentyűt, és kattintson a bejegyzésekre.